Elnapolta a bíró a tárgyalást a Skála-gyilkosság egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátása ügyében – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a tárgyalás elnapolására azért volt szükség, mert az igazságügyi szakértő – a bíróság kötelező előírása ellenére – az elítélt személyiségéről szóló szakvélemény elkészítésébe nem vont be pszichológust. Az igazságügyi elme-orvosszakértői véleményt ki kell egészíteni a szeptember 7-ei következő tárgyalásra.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek az időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság külön magatartási szabályokat írt elő neki, amelyek megszegése esetén – ügyészi indítványra – a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa – megalapozatlanság miatt – hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta az elsőfokú bíróságnak, hogy a megismételt eljárásban szerezzen be szakértői véleményt az elítélt személyiségszerkezetéről.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Csodálkozó: Jó kérdés?
De én kérdezek jobbat. Itt kik érdemlik ki a tényleges életfogytig tartó dutyit? Mert van ám olyan is.
Mézike
@Csodálkozó: Monnyuk én arra gondoltam hogy itt az a két éves kicsi lányt megerőszakoló lény, vagy az az "apuka" aki az egyéves kicsi lányát nyolcszor szúrta meg...és sajna még sorolhatnám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.