Az MSZP szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki nyilatkozatával a kormány elismerte, hogy ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból.

Ujhelyi István, a párt alelnöke, európai parlamenti képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Lázár János a csütörtöki kormányinfón a brit népszavazással kapcsolatban azt mondta: "nem tudna jó szívvel a bennmaradás mellett szavazni, mert nem ért egyet azzal, ami Brüsszelben történik". A miniszter elmondta, hogy annak idején Magyarország belépése mellett kampányolt, de ezzel együtt azt hangsúlyozta: napjainkban az EU intézményrendszere "több bajt hoz az Európa-gondolatnak, mint megoldást" – idézte Lázár Jánost a szocialista politikus.

Ujhelyi István közleményében felidézte a Fidesz legutóbbi európai parlamenti választási programját is, amelyben egyebek között azt írták: "sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a magyar polgárok érdekeit éppen Brüsszel képviselte a magyar kormánnyal szemben (.) A csalódások ellenére a Fidesz Európa-politikájának sarkalatos tétele, hogy különbséget kell tenni az Európai Unió intézményeinek működése és a magyar kormány elmúlt években kifejtett tevékenysége között" – idézte az MSZP alelnöke, hozzátéve: "Lázár úr, nem Európa változott, csakis Önök".

Az MSZP alelnöke döbbenetesnek nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter unióellenes kiállását, különösen azért, mert Lázár János az, aki a Magyarországra érkező több ezer milliárd forintnyi európai támogatás kiosztását is felügyeli. Ujhelyi István szerint a magyar kormány "uniós ügyekért felelős" tagjának nyilatkozatát nem lehet magánvéleményként kezelni. Ha Lázár János nem támogatja Magyarország uniós tagságát és az ország jövőjét nem az Európai Unióban képzeli el, akkor a Miniszterelnökséget vezető miniszternek kötelessége távoznia posztjáról – szögezte le közleményében a szocialista politikus.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Csizmás Kond: Veled csak egy a baj.
Egy vagy azok közül akik nem itt élnek,nem itt fizetnek adót,nem itt fizetnek T.B.-t.
És te akarod megmagyarázni nekünk,hogy milyen kurva jó ebben az országban.
Milyen kurva jó,hogy stadionok épülnek,tök jó nekem,hogy van felcsuti kisvasút,és én látom rosszul,mert pl. ha a qrmány propaganda azt mondja akkor itt nincs szegénység.
Milyen kurva jó,hogy a sok flancra és a retye-rutyára milliárdok mennek el a korházak szó szerint rohadnak szét.
És ezt te Romániából próbálod magyarázni,hogy milyen b@szott jó ebben a kurva országban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@koszpeko: Ezt is a dk pártiskolán tanítják?
Ott szoktatok ilyen beszélgetésetek folytatni?
Biztos te vagy a párt retorika és kultúrfelelőse.
Szókrakész
Újhelyinek üzenem, hogy hallgassa meg a Lázár nyilatkozatot is.
Ne csak a szájába rágott szöveget nyomja.

És ez az eszementpé akar 2018-ban nyerni?
Majd örülni fognak egy gyalog galoppos döntetlennek is.
mekkelek
Ez a kormáy sosem fogja az országot kivezetni az EU-ból mert az onnan ömlô pénz nélkül lehúzhatnánk a rolót és mi a francot csatornáznának a zsebeikbe? Valószínû 27-rôl 35%-ra kellene emelni az áfát hogy a mohóságukat az államkasszából ki tudják elégíteni - bár lehet hogy a sok birkánál még az sem verné ki a biztosítékot. Megy az EU ellennes retorika de csak annyira nehogy valakinek eszébe jusson egy népszavazást kezdeményezni mert az EU az ennek a kurmánynak és kedvezményezettjeiknek az arany tojást tojó tyúk...
Desischado
2020-ig biztosan nem akarnak kilépni, mert addig jön a pénz. Utána remélem, nem lesznek már hatalmon, adná az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.