Gyermekbiztonsági ügyekért felelős munkacsoportot hoz létre a kormány derült ki a csütörtöki Hivatalos Értesítőből.

A Gyermekeink Biztonságáért Kiemelt Ügyek Munkacsoport feladata az lesz, hogy a gyermekek elhanyagolása, bántalmazása, az ezzel összefüggő haláleset ügyében folytatott gyámhatósági, gyermekvédelmi eljárások lezárulását követően tapasztalatokat fogalmazzon meg az eljárásban részt vevő gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok, a gyermek ellátásában és a vele kapcsolatos ügyek intézésében érintett szervek, szervezetek és személyek tevékenységének áttekintése alapján.

Mindezen tapasztalatokat a gyermekvédelemben dolgozó szakemberek számára is megismerhetővé kell tennie a munkacsoportnak, amely szükség esetén javaslatot tehet a jogszabályok és szakmai szabályok módosítására és a gyermekvédelmi rendszer szereplői közötti, illetve más ágazatokkal történő együttműködés javítására.

A munkacsoportot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vezeti, a testületbe tagot delegál a Miniszterelnökség, az Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, és az Emmi is. Emellett felkérik az Országos Bírósági Hivatal elnökét, a legfőbb ügyészt, az alapvető jogok biztosát, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, az országos rendőrfőkapitányt, valamint a gyermekjogi képviselőt foglalkoztató szervezet vezetőjét, hogy állandó meghívottként vegyen részt a csoport munkájában – olvasható az értesítőben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ez is csak egy sóhivatal lesz, vagy végeznek érdemi munkát is?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Olyan sok a gyerekbántalmazás, zaklatás, hogy lenne munkájuk bőven, ha komolyan vennék..csakhát ez a munka egy utólagos ellenőrzés, amiről nem tudnak, azt nem is vizsgálhatják..sőt, talán önállóan nem is intézkednek? sok gyerek várja a segítséget...
eugen4402
Ha ez a team kimozdulna a a légkondicionált irodából, akkor igazán hasznos és dicséretes munkát tudna végezni, szó szerint életmentő feladatot látna el. Akár szúrópróba-szerű ellenőrzésekkel, akár lakossági bejelentésre helyszíni intézkedéssel. A hangsúly a "helyszínen" van, mert távgyógyítással az ilyen bajok nem gyógyíthatóak, legfeljebb egy újabb rejtett kifizetőhely lehet egy jó kezdeményezésből...
1magyar
Sok szerencsétlen gyerek akit rosszabb körülmények között tartanak mint az állatokat sok helyen, bizony nagyon kellett ez az intézkedése!
Csak jó lenne ha valós ellenőrzésekkel, felderítésekkel dolgoznának.
Sok gyerek nem mer beszélni a vele történt kegyetlenkedésekről, pszichológusokra szükség lenne!
lampa laz
Eddig is voltak erre alkalmas szakemberek akik hallatták is a hangjukat mégsem történt semmi. Most utólag mi a szart fognak elemezgetni, hamár a gyerek meghalt, hogy milyen zokni volt a lábán?
Valamelyik fß kitalålta, hogy ejus pályázattal ebből is ki lehet lápátolni egy csomó pénzt. Nagy a sietség, fogy az idő is + a pénz is.
papa.49
Ez csak egy újabb pénzkifizető hely lesz semmi egyéb!!!
glorianna
Rejtő után szabadon: Ha valamit nem akarsz megoldani, hozz létre egy bizottságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.