Szerda éjjel túltoltak egy vonatot a Keleti pályaudvaron. A jármű hat méterrel taszította odébb a bakot – írta a Blikk.

Nem tudni, miért történt a baleset, de a lap szerint a mozdonyvezető nem tudta kivenni a pihenőidőt. Nagyon fáradt volt, nem tudott időben fékezni.

Csütörtök reggel a baleset miatt késve indultak a vonatok, de 11 órára helyreállt a közlekedési rend. A lap kereste a MÁV sajtóosztályát a baleset miatt, de egyelőre nem kapott választ.

FRISSÍTÉS!!!

A MÁV cikkünk megjelenése után a következőket közölte:

Június 29-én 1 óra 57 perckor a Keleti pályaudvar 6. vágányára tolatás közben hat kocsi 20 km/órás, alacsony sebességgel ütközött a vágányon álló négy kocsiba. A tolatómozdony nem rongálódott, a kocsikban keletkezett kár, annak felmérése folyamatban van.

A bak – szerepét betöltve – lefékezte a kocsikat. Az ütközőbakot és a pályát helyreállították. Folyamatban van a balesetvizsgálat, ezért jelenleg az okokról nem tudunk információval szolgálni. A tolatási mozgás engedéllyel, lezárt vágányúton, egy tolatásvezetővel, légfékezéssel, éjszakai látási viszonyok között, de megfelelő térvilágításnál történt.

A mozdonyvezető és a tolatásvezető között jól működő rádiókapcsolat volt. A mozdonyvezető a tolatás megkezdésére kapott engedélyt és nyugtázta, hogy foglalt vágányra történik a tolatás. A szabályzatok előírják, hogy a munkavállalónak kipihent állapotban kell a szolgálatra jelentkezni. A mozdonyvezető – a minimálisan előírt 12 óránál hosszabb – több mint 20 órás pihenőidő után, 28-án 18 órakor állt szolgálatba. A mozdonyfedélzeti berendezésben nem szerepelt olyan adat, ami arra utalt volna, hogy a mozdonyvezető a munkaközi szünetét ne tudta volna kivenni. A mozdonyvezetőnek júniusban egyébként mindössze hatórányi túlórája volt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kizsákmányolt köz(szak)munkások...
Bezzeg a vezérnö havi 5 millából vezet háztartást !
nyanya001
hol van a szakszervezeti vezetőtök a ge...i Gaskó ?
Nem lázadtok fel aját magatokért ? Akkor annyit értek mint a kártya közt hat szem !
Csak ebbe az a probléma, hogy sok száz, vagy sok ezer ember életével szórakoztok !
Manhattan
Szegény masiniszta. Majd rajta verik le a port...
1magyar
Ilyen esetben a céget kellene büntetni nem a fáradt embert. De még ez sem vigasz ha tömegszerencsétlenséget okoz egy túlhajszolt munkás.
volvós
Kizsákmányolt köz(szak)munkások...
Bezzeg a vezérnö havi 5 millából vezet háztartást !
ágimami
Nemrég hallottam a rádióban a MÁV közleményét, ott elmondták, hogy 20 óra pihenő után ült vonatra a m.vezető, tehát nem lehetett fáradt, bár a másik felet is meg kellene hallgatni ez ügyben!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.