A DK idén is képviselteti magát a Budapest Pride-on, a párt számos politikusa vesz részt a szombati rendezvényen. Ez a nap mindenkinek szól, aki hisz abban, hogy az embert nem származásban, szexuális orientációban vagy családmodellben mérik, hanem teljesítményben – írja közleményében az ellenzéki párt.

Úgy folytatják: a fejlett világban ma már természetesnek számít, hogy senkit sem érhet megkülönböztetés a nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt. Európa legtöbb országában már létezik a melegházasság intézménye és egyre több helyen már azonos neműek is dönthetnek a gyermekvállalás mellett. Ezekben az országokban azt jelenti európainak lenni, hogy sem a kormány, sem a politika nem kúszik be a paplan alá; senki nem akarja megmondani az embereknek, hogy mit nevezhetnek házasságnak vagy családnak. Magyarországon erről sem az emberek döntenek, hanem Orbán Viktorok és Semjén Zsoltok múlt századi romantikával előadott ideologikus kinyilatkoztatásai.

A Demokratikus Koalíció egy olyan Magyarországot szeretne, ahol senkit sem ér hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt. A Pride pontosan arról szól, hogy a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek emelt fővel mehetnek ki Budapest utcáira, mert legalább ezen a napon nem kell kirekesztéssel szembesülniük. A DK azért küzd, hogy ez ne különleges alkalom, hanem a mindennapok természetes velejárója legyen – áll a párt közleményében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Jajj! Most Gyurcsány vajon milyen táblát akaszt a nyakába? :-))))
Szókrakész
@Mézike: Mivel már volt kint, már csak az "én is többszörösen homokos vagyok" tábla lenne hiteles.
nyanya001
Megyek lottózni ... de nem a Gyurcsány miatt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.