A Fidesz szerint az egészségügyi dolgozók érdekét a tárgyalások, nem az utcai akciók szolgálják

A párt frakciója az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében így reagált a témában elhangzott ellenzéki nyilatkozatokra.

A baloldalt valójában soha nem érdekelte az egészségügyi dolgozók helyzete, ma is csak balhéra és saját politikai céljaikra akarják felhasználni az egészségügyet. Kormányzásuk alatt 600 milliárdot vontak ki az ágazatból, üzletelni akartak a betegeken, több ezer dolgozót tettek utcára és elvettek tőlük egyhavi bért – írták.

A közleményben hangsúlyozzák: az egészségügyi dolgozók számíthatnak a kormányra,

"eddig 500 milliárdot fordítottunk egészségügyi fejlesztésre és 300 milliárd forintot béremelésre".

A Fidesz-frakció arra emlékeztet: az egészségügyi érdekvédelmi szervezetekkel folytatott tárgyalásoknak köszönhetően az ápolóknak többéves béremelési program kezdődik, az ápolók bére átlagosan 65 százalékkal, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére két év alatt bruttó 207 ezer forinttal emelkedik.

Ez is mutatja, hogy az egészségügyi dolgozók érdekét a tárgyalások, nem az utcai akciók szolgálják. Aki valóban az egészségügyi dolgozók érdekében dolgozik, az ott ült a tárgyalóasztaloknál – emelték ki a közleményben.

Megfogalmazásuk szerint folytatódik az alapellátásban dolgozók támogatása is,

"a háziorvosi praxisok 10 milliárd forint, a védőnők 30-35 ezer forint, az állami foglalkoztatású fogorvosok 50-55 ezer forint többlettámogatást kapnak havonta".

2017-ben az egészségügyre 325 milliárd forinttal több jut, mint a baloldal által utoljára benyújtott költségvetésben – írták.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Anno, Ők is az utcai akciókat részesítették előnybe. Eddig még senki nem rombolt a regnálásuk alatt úgy, mint az általuk támogatott akciókban.
Csak nem félnek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Desischado: Tegnap bezárt a közszféra, egészségügyi és oktatási gigatüntetés volt remek szónokokkal, katonáink haltak hősi halált mégsem történt érdemi változás az életünkben. Hiányoztak a tiltakozásból a profit szféra kizsákmányolt munkavállalói és a méltatlan idős kort élő nyugdíjas tömegek. Vajon az utóbbi két réteg mikor érezheti úgy, hogy egyenrangú a jogosan tiltakozó közszférával? Amíg ez nem következik be, a hatalom csak megmosolyogja a tiltakozókat.
amaramaistanna
A Fidesz kommunikációi nem pótolják az egészségügyi ágazat, sem pedig más ágazat
hiányosságait... de a fidesznyik magnó-tekercs csak pörög tovább...
Desischado
@emerencia: A munkanélküliek, és a közmunkások és a szegények is hiányoztak!
emerencia
@Desischado: Így igaz. Amíg a társadalom teljes rétege markánsan megjelenítve nem jelenik meg tiltakozóként addig remekül működik a divide et impera.
kukac50
A Fidesz az egészségügyre költendő pénzt Mészáros Lőrincnek adja. Nincs egy értelmes szólni merő Fideszes aki kiállna az egészségügyi dolgozók érdekében Viktorral szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.