Az unió előnyös Magyarországnak, attól, hogy rosszul működik, még nem feltétlenül kell kilépni belőle, meg kell próbálni változtatni rajta.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban azt mondta, szerinte az EU jelenleg a nemzeti érdekérvényesítés legkedvezőbb kerete, az uniós tagság több lehetőséget ad, mintha Magyarország nem lenne a közösség tagja.

Ebben a pillanatban nem gondolom, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie, vagy az EU szétesése lenne az érdekünk

- fogalmazott Kövér László. Ugyanakkor a fideszes politikus szerint az uniós vezetők "nem veszik észre, hogy a problémák rendszerszintűek. A tagállamok választói azt látják, tőlük nagyon messze, Brüsszelben, az emberek feje felett döntenek."

Kövér László nem lépne ki az EU-ból

"Valójában nem Junckerék hajtanak végre puccsot a tagállamokkal szemben, ők csak az erős tagországok bábjai. A brüsszeli bürokráciát a régi tagállamok tartják a kezükben." – vélekedett Kövér László. (Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke.)

Az unió alapító államainak a Brexit kapcsán tartott külön tanácskozásáról szólva Kövér László megjegyezte: ez a gesztus arról árulkodik, hogy ezeknek az országoknak a politikusai nem tekintik egyenrangúnak a később csatlakozottakat, különösen nem a kelet-közép-, illetve délkelet-európai országokat.

Nagy-Britannia kilépése kapcsán a kormánypárti politikus úgy vélekedett: ha valaki itt elrontott valamit, az az EU, melyet morálisan és politikailag is bukott politikusok vezetnek, akik mindig mindenért csak áthárítják a felelősséget, most éppen a brit politikusokra, az úgynevezett populistákra és a szavazókra, pedig az embereket nem lehet leváltani.

Kövér László szerint a mai értékviták megmutatják, hogy vannak akik az erősebb unió nevében a nemzetek önazonosság-tudatát, a nemzeti büszkeséget, szuverenitást minden szinten le akarják bontani, erről szól a migránsok kötelező elosztása, a kvóta is.

Ma már nyugati baloldali-liberális körökben a vérfertőzés dekriminalizálásának szükségességéről értekezni sem számít botránynak. Ez a mentalitás és a belőle fakadó politika életellenes, nem tud kapaszkodót nyújtani az embereknek, csak a totális elbizonytalanodás, lelki és szellemi szétesés következik belőle, vad túlzó reakciók veszélye, "amire egyébként éppen Németország történelmének legsötétebb fejezete figyelmeztet".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moareka
...pedig neki nem ártana, ne rontsa a levegőt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Igen,kövéren ,,,több lehetőséget ad ...az EU TAGOK POLGÁRAINAK ADAKOZÁSA,mint a magyarkodó deflálódó gazdaságunk a FITYISSSSS ZÁRTOSZTÁLYTÁRSAKNAK A LOPÁSRA-a többi magyar dögöljön meg,ha nincs andungja a közmunkára ma,holnap pedig a rabszolgamunkára-ez egy volt MSZMP-kutató és nevelőtanítóbácsi vélekedése kül-és belügyesen,vagy csakkk ügyesen???
justhpeter
Kiléphetnének. Mehetne az egész fideSS Azerbadzsánba. Ott diktátorbajnokságot rendeznének a helyi nacsalnikkal.
Cicamama55
@DR Eric CARTMEN: Ő legalább nem lop, csal, mint a többségük.
kajla
@Cicamama55:, ugye nem hiszi hogy ő nem csal és lop?
Cicamama55
@kajla: De én hiszem. Soha nem kavarodott bele semmilyen korrupciós ügybe, Áder Jánossal együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.