Az új Csontváry Múzeum pályaművei között volt egy, ahol az építész Felcsútot adta meg helyszínnek, írja a Népszabadság. Pontosan a József nádorról elnevezett alcsúti arborétum fölötti hegyoldalban, a csaplári erdőben álló kétszáz éves libanoni cédrus köré épülne meg a stadion formájú múzeum. A tervező, Szilágyi Balázs a helyszínválasztást azzal indokolták, hogy ez „Magyarország egyik legismertebb arborétuma, amely a közelmúltbéli infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően még inkább könnyen megközelíthető mindenki számára". A döntésről szóló indoklásban megjegyezték, hogy „a Bíráló Bizottság tekintettel a helyszínválasztásra, a pályamű építészeti ötletességére és a műalkotások iránt tanúsított érzékenységére a pályaművet megvételben részesíti”. Bár a lap szerint először csak valami hülye viccről lehetett szó, de a Miniszterelnökség bebizonyította, hogy velük nem lehet szórakozni, beleálltak, és végül félmillió forintot adtak a tervekért. Megjegyezték, hogy a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez a mérhetetlen seggnyalás, szolgalelkűség iskolapéldája!!A képzőmúvészetet ugató, leginkább Tereskova hívő, semmihez sem értő csúti szélhámos előtti alázatos hajbókolás, némi alamizsna reményében. Egyszerűen felháborító!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Két napig nem olvasok híreket és akkor erre kell visszatérnem??? MI A PICSA???
nemkati
@Hellcat: Még egy nap se kell, hogy ilyesmire gyere vissza. Óránként képes ez a banda valami hajmeresztőt mondani vagy csinálni.
agnes200
Jó lenne, ha valaki gyorsan találna egy zsidó vagy cigány Csontváry őst, és akkor talán maradhatna a gyűjtemény Budapesten.
nevemnick
@agnes200: cigányt? az kétszeresen nem jó:
1. Csontváry nem tudott hegedülni.
2. Ha lenne neki, akkor hótziher, hogy odakerülne
human
Orbán már Ceausescun is túl tesz. Kívánom, hogy kövesse a nagy elődöt.
szmeagol
@nyanya001: Mint, ahogy egy volt kollégám mondotta - ezek az "urak" engem már megloptak, sőt ótvart is kaptam tőlük"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.