A TV2 nem egyszerűen paparazzofotókkal és privát infókkal próbálta lejáratni Spéder Zoltánt, hanem szándékosan manipulálni próbálta a nézőket – derítette ki a hvg.hu. Így lett a kolléganőnek köszönésképpen adott pusziból csókjelenet, a 35 milliós luxusverda valójában 10 milliót ér, a sorscsapásként tálalt súlyos operáció egy sima vakbélműtét volt.

Egy hónapja került adásba az Andy Vajna tulajdonába került TV2-n a Spéder Zoltán FHB-vezérről készült karaktergyilkos riport. Az Orbán Viktorhoz közeli üzletemberből népellenséggé kreált Spédert még „intim pillanataiban” sem kímélte a csatorna.

Ám a hvg.hu úgy értesült, hiába küldtek rá profinak tűnő lesifotóst a bankvezérre, mégsem sikerült igazán „intim” pillanatot rögzítenie, a fotókat viszont mégis ilyennek állították be.

A riportban Spédert „félmillió ember megtakarítására” pályázó pénz- és hatalommániás embernek ábrázolják, aki "azért van, akit közel enged magához”, és eközben egy olyan lesifotót mutatnak be, amin úgy tűnik, hogy az éppen autójában ülő Spédert megcsókolja egy szőke hajú nő a letekert ablakon keresztül.

A hvg.hu szerint a szőke, divatosan öltözött nő Spéder egyik vezető beosztású munkatársa, akivel közel húsz éve kollégák, több cégében is együtt dolgoztak. Ezért puszival köszönnek egymásnak. A TV2 viszont úgy homályosította el a felvételt, amiből úgy tűnhet, hogy ennél többről van szó.

Össze-vissza hazudozott a TV2 Spéderről

A Habony-média által gyártott 888.hu olyan fotót is közölt róluk, amin látszik, ahogy beszélgetnek, miközben a kolléganő kb. egy méterre áll a kocsi oldalától. Habony Árpád bulvárlapja amúgy félreérthette a lejáratási forgatókönyvet, mert sikerült a kolléganő fotójáról azt állítaniuk, hogy az üzletember „még a feleségével is csak az utcán hajlandó találkozni".

A TV2-s riportban úgy állították be, hogy Spédernek „baj bajt követett az életében”, miután összeveszett Csányival, "még egy súlyos műtéten is átesett”. A hvg.hu szerint ez valójában egy sorscsapásnak csak erős túlzással nevezhető, sima vakbélműtét volt.

A TV2 többször sulykolta, milyen elképesztő fényűzésben él Spéder, így például egy „35 milliós luxusautóval” jár. Ám Spéder BMW 750LI XDrive gépkocsija 2010-es, és saját bevallása szerint 11 millió forintot ér. Az autórovat munkatársa pár perc netes kereséssel viszont már 9 millióért is talált egy ugyanilyen paraméterű példányt.

A hvg.hu megkereste a csatornát a Spéder-anyagban feltárt, manipulációnak tűnő információkkal. Többszöri sürgetésre végül a következő, kimerítő választ kapták:

„A TV2 nem kíván reagálni”.

Előbb-utóbb valószínűleg kénytelenek lesznek, mert úgy tudni, a riport miatt akár többen is sajtójogi lépéseket tehetnek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

prime777
Most nem azért de mit várnak az emberek egy kormányközeli szennycsatornától?
Ez a kormány velejéig hazug és rohad.
A legócskább alakok nyalnak még nekik.
A legalja szolgalelkű csicska magyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Eriksson: Az olyan amit nem találsz meg sehol a világon.
Kabos mondta "eböl is egy kicsi meg abból is egy kicsi".
Eriksson
@magyarbakancs: Erről van szó! Minden olvasó azt hisz el amit akar, olyan újságot vesz amely a szájízének megfelel,ettől olyan különbözően tájékozottak az emberek. Mindenkinek más és más a hiteles újság, saját világnézetétől függően. Ezt használják ki az újságírók, különböző rétegek "kultúrigényeit" kihasználva.
magyarbakancs
@Eriksson: Kórházban dolgoztam.
Meg volt a gengszterváltás.
Az választások előtt még az akkori intézet vezető nővérnek az asztalán Lenin szobor díszelgett meg veres csillag volt a falon.
Választások után egy héttel Teréz anya képe lógott a verscsillag helyén.
Ilyen az ember.
"egyszer így egyszer úgy, hogy igazat sose tudj".
Eriksson
@magyarbakancs: Ebben a példában minden benne van 100 %-ig.
Nem biztos, hogy mindenki a meggyőződése szerint vállalja fel a véleményét, mert sokat számít mit várnak el tőle. Az viszont kérdéses, hogy az ilyen embereknek van-e egyáltalán meggyőződése?
De kicsit leegyszerűsítve: Attól szabad az ember, hogy mindent lehet, de semmit se muszáj.
Ha akarja, elfogadja a média agyműtéteit, ha nem akarja, akkor nem.
magyarbakancs
@Eriksson: Ember attól ember, hogy kiáll a meggyőződése mellett és nem cserélgeti a világnézetét, mint más az alsóneműjét.
Eriksson
@magyarbakancs: Messzemenően egyetértek, bár vannak helyzetek amikor egy-egy drámai esemény, vagy események láncolata változásra késztet. De szerintem az sem egyik napról a másikra történik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.