A hortobágyi robbanásban 4 magyar tűzszerész vesztette életét, egy ember pedig súlyosan megsérült. A hősi halált halt katonák családjai korábban automatikusan kaptak juttatást, mert a Magyar Honvédség minden magyar katona esetében felelősség- és balesetbiztosítással rendelkezett. Ez évek óta nincs így, mert a kormány pénzkivonásai következtében Hende Csaba volt honvédelmi miniszter megszüntette a katonák felelősség- és balesetbiztosítását – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: a hírek szerint ugyan Simicskó István egyedi elbírálása alapján a hortobágyi tragédiában meghalt katonák családjai több, mint tíz millió forintos juttatást kapnak, nagy kérdés azonban, hogy miért van szükség egyedi elbírálásra. Amikor valaki úgy dönt, hogy akár az élete árán is a hazáját szolgálja – kitéve ennek családját és gyermekeit is – akkor az lenne a minimum, hogy a Magyar Állam gondoskodik a mindennemű biztosításáról.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy újra vezesse be a Magyar Honvédségnél a katonák felelősség- és balesetbiztosítását! A DK szerint a hősi halált halt katonák családjainak alanyi jogon járó juttatás nem kegy és nem szívesség, hanem a minimum, amivel Magyarországnak viszonoznia kell a haza szolgálatát – áll az ellenzéki párt közleményében.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Vosztok: A biztosítók szemétségeit ismerve, így utólag valóban igazad van! Csak legyen biztosítva a katona arról, hogy ilyen esetben a családja felnőttkoráig kapjon kártérítést.
Vosztok
@1magyar: Majdnem azt írtam, hogy "én jobban bízom..."
Szóval, a minisztériumban és a honvédségben bízom. A biztosítókban nem.
nemfideszes
@Vosztok: Mi köze Gyurcsánynak a biztosítókhoz te fidesz birka! A végén még a tűzszerészek haláláért is Gyurcsány lesz a felelős, nem?!
Kíváncsi leszek most, hogy a kémények ellenőrzést is átszervezték (olcsósították), az első szénmonoxid mérgezésnél, hogy fogjátok majd azt is a Gyurcsány nyakába varrni!
Nem csípem a Fecót, de az a gyűlölet és sötétség, ami bennetek van az valami félelmetes.

„De nem akarom biztosító menedzsmentek zsebeit tömni.”

Nem baj helyette, tömöd a csutiét, rogánét, mészárosét , habonyét, vajnáét és a többi fidesz maffiózóét! … és még tapsolsz is hozzá örömödben!
Amúgy meg még mindig ott a kérdés, mért egyedi elbírálás alapján, mért nem automatikusan?
Mennyire elég 10 millió? Mert két gyerek felnevelésére biztosan nem.
Ki és hogyan garantálja, hogy a gyerekek felnőtté válásáig, a család ugyan azt az anyagi juttatást kapja mintha, élne a családfő? Te vagy azok, akik még a mozgássérült sportolók pénzét is ellopták?!

Nem vagyok liberális, de ettől függetlenül a „kedves” családodnak kívánj hasonlókat!
nemfideszes
@Vosztok: Honvédelmi miniszter a felelősség- és balesetbiztosítás megszüntetésével kapcsolatban:
"egyedül ez az intézkedés több mint százmillió forintos megtakarítást jelent évente".
Mészáros éves osztaléka 1 milliárd!
Vajna adókedvezménye évi 3 milliárd!
Dohánykoncesszió évi 5 milliárd állami bevételkiesés, a haverok javára!
… és még van pofád gyurcsányozni!!!
Vosztok
@nemfideszes: Lett volna értelmes válasz, de lefideszbirkáztál. Pedig én jobbikbirka vagyok. Érted? Ha nem, kérd meg a k...a édes anyádat, hogy magyarázza el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.