A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne béreljék, hanem vásárolják meg azokat a buszokat, amelyekkel a felújítás alatt a 3-as metró szerelvényeit pótolják.

A párt fővárosi képviselője úgy fogalmazott: a kormány a vásárlás helyett a drágább és offshore-gyanús megoldást szeretné választani. Gy. Németh Erzsébet felhívta a figyelmet arra a pénteken megjelent kormánygaranciára, amely szerint a 3-as metróvonal felújítása miatt szükséges járműpótlást szolgáltatás vásárlásával oldhatja meg a főváros. A politikus hangsúlyozta, hogy ezzel kabinet garanciát vállal azokra a többletköltségekre, amennyivel a buszok bérlése drágább lesz a járművásárlásnál.

A fővárosi képviselő szavai szerint a pénteki döntéssel a kabinet elismerte, a bérlés jóval többe fog kerülni, mintha a buszokat megvennék, ezzel pedig megkárosítják a budapestieket. Arra is rámutatott, hogy miközben a metrófelújítás három év lenne, a buszbérlést tíz évre tervezik.

Egyúttal felszólította Tarlós István fővárosi főpolgármestert, hogy "csapjon az asztalra" és ne a kormány ajánlatát fogadja el, hanem ragaszkodjon ahhoz, hogy a BKV vásárolja meg a buszokat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@wagabund: jó lenne ha észre vennéd hogy azóta majd 6éves nárcisz kormányzás van .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Mikor értitek már meg, hogy a haverokat is jól kell lakatni, azokat sem lehet az út szélén hagyni.
vadsanca
A legjobb megoldás az lenne, ha mi is gyártanánk magyar piacra. Van elég sok jó szakmunkásunk az autó-ipar területén is. Meg kell fizetni Őket és akkor talán itthon maradnak és ez lenne igazán jó a gazdaságnak.
Mi is van Viktor munkahelyteremtési tervével? Talán azt nem Magyaroraszágra értette?
egyvandor
Gorbánék degeszre tömik a zsebüket, Gulyás meg a nemzethy összetartozásról hablatyol. Érdekes ha összevetjük a süketelő dumákat és ami mögötte van.
esdi
@vadsanca: Ez lehetne a saját kakánkból a kilábalás egyetlen módja. Ideje lenne a magyar emberek megélhetéséért is tenni valamit!
vadsanca
@esdi: Várunk a csodára! Pl; lehetne ez is a "sült galamb" effektus.
kukac50
Tarlós Orbán érdekeltségébe tatozótól bérli a buszokat Orbán parancsára!
Nem a főváros érdekeit nézi hanem csak benyal Viktornak!
Olcsóbb lenne megvenni és meg is maradna a busz a fővárosnak, Tarlós hűje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.