Egy miskolci édesanya azzal kereste fel a boon.hu szerkesztőségét, hogy lányát furcsa körülmények között bírságolták meg a közterület-felügyelők.

A lány egyik éjjel barátnőivel buli után tartott hazafelé. Nyilvános vécé híján egy parkban legug­goltak, és elvégezték a kisdolgukat. A park bokrai között azonban közterület-felügyelők leselkedtek.

Végignézték, hogy a lányok pisilnek, majd odamentek hozzájuk, felvették az adataikat és megbüntették őket 5-5 ezer forintra.

A lányok nem vették komolyan a büntetést, és nem fizették be a csekkeket. A történet itt nem ért véget, néhány hónappal később ugyanis az édesanya lakásánál rendőrök jelentek meg, és figyelmeztették, jobb, ha befizetik a büntetést, mert ha nem, az 5 ezer forintot le kell ülnie a lánynak.

Az édesanya felháborítónak tartja az esetet. Először is azért, mert a közterület-felügyelők végignézték, ahogy a lányok pisilnek, másrészt azt is, hogy ilyen pitiáner ügy miatt rendőrök szállják meg a lakásukat.

Kovács László, Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője a BOON-nak elmondta, 

mivel a lányok nyilvános helyen végezték el a dolgukat, a közerkölcsre vonatkozó normák figyelembevétele nélkül, így azt bárki végignézhette, a közterület-felügyelők is.

A rendőrség szóvivője pedig azt válaszolta,

a lányok köztisztasági szabálysértést követtek el, az eljárás pedig kormányhivatali hatáskörbe tartozik.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A közterület felügyelők hol pisilnek az éjjeli szolgálat alatt? Az önkormányzat zárva van. Amúgy rohadtul nem érdekel, csak felvetettem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
A lányok helyében szartam volna rájuk...
simmering73
A becsületes hétköznapi kukkolókat meg börtönnel fenyegetik.
Borsodi
Elég szégyen,hogy stadionokra telik,de nyilvános Wc re nem,Ha nincs Wc ne csodálkozzanak ha kutya módján viselkedünk.Nem büntetni kéne ha nem építeni Automata Wc_-ket.
világlátó
Kérdésemre, hogy a hozzánk látogató autóbuszos turisták városnézés közben hol végezhetik el folyó ügyeiket, valamint miért nincs egy kórház és egy középiskola felé illetve attól vezető utcában egyetlen szemétgyűjtő sem, a válasz az volt, a vandálok mindent tönkretesznek, a szemétgyűjtőket felborogatják, kitépik a beton aljtzatból és ellopják. Ezzel a válasszal mit lehet kezdeni? A kórház felé vezető utcában az emberek a kapualjakban kell elvégezzék sürgős vizelésüket, akár szégyenkeznek emiatt, akár nem. Biztosan nem építhetők közwc.-ék minden utcában, de a nagy gyalogosforgalmú útvonalak mentén , nagy forgalmú autóbuszmegállókban praktikus lenne. Hasonló mint az autópályák mentén.Az eljárás a fenti esetben minősíthetetlen.
Yoda69
@Csodálkozó: Azt tettek,ezet szalltak ki a zsaruk. Meg jo hogy nem a TEKet kuldtek
Csodálkozó
@Yoda69: Ezúttal nem csak képletesen gondoltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.