Az egyenkénti 200 ezer forintos büntetésnél is drágábban büntethetik meg az MNB-s alapítványokat, az első ítéletek már meg is születtek – írja az Index.

A nevetséges összegű büntetések csak az adminisztrációs mulasztásnak szóltak, hogy a közpénzt költő alapítványok nem jelentkeztek be a hatóság közbeszerzési listájára, holott ezt meg kellett volna tenniük. A büntetés java azonban még hátra van.

Az ügyészség hétfőig 63 szerződés esetében kezdeményezett jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, és a problémás szerződés értékének akár 15 százalékát is ki lehet büntetésként fizettetni, ami egy több milliárdos tételnél már elég jelentős összeg lehet.

Az első bírságok hétfőn meg is születtek.

A PADA 30 millió forint büntetést kapott, amiért a Mészáros Lőrinc köreihez sorolt Magyar Építőt közbeszerzés nélkül bízta meg, hogy közel egymilliárdból építse át galériává és étteremmé a Csónak utca I. szám alatti villaépületet.

Ugyanez az alapítvány kapott egy 1,8 milliós bírságot is, amiért közbeszerzés nélkül a Friday Creative nevű párfős cégre bízta havi 5 millió forintért, hogy irányítsák a doktori programot.

Illetve kaptak egy kisebb, 165 ezres bírságot is, mert közbeszerzés nélkül választották ki a FRANK nevű céget, hogy készítsen közel 11 millió forintért videódokumentációt két első kerületi ingatlan felújítási munkálatairól.

Tehát, hogy tisztán lássunk:

A közpénz szabálytalan elköltéséért (fent látszik, ki járt jól vele) büntetést rónak ki az alapítványokra, amit közpénzből egyenlítenek ki. A kör bezárult.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Közpénzből fizetik a büntit...
Naná, majd a nehezen ellopott és mára sajáttá váltból (annak már megszűnt a közpénz jellege, miként a nagy klasszikustól tudhatjuk). Mégis, mit gondolt az a hülye, aki előírta a büntetéspénzt. Természetes, hogy a bünti is a mienk lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Nem eleg hogy elloptak az adofizetok penzet, az ezert kiszabott birsagot is az adofizetokkel nyeletik le. Es ez a sok taho fideSSnyiknek meg teccik is. Istenem, miert ilyen balfek nemzet a magyar? EGy normalis orszagban ezek a gorenyek mar lampavason lengedeznenek.
Cicamama55
Akik törvénytelenül cselekedtek, csaltak, kárt okoztak a döntéseikkel, a saját pénzükből fizessék ki a büntetést! A keményen dolgozó kisembereknél a munkahelyeken a kárt az okozóval fizettetik meg, nem tolhatják a felelősséget a kormányra, hogy a közpénzből egyenlítsék ki a számlát! Én Hende Csabával is megfizettetném a hősi halált szenvedett katonák nem finanszírozott "biztosítási összegét"! Nagyon felháborodtunk azon, hogy sem a személyekre, sem a járművekre nincs biztosítás a HM-nál.
Desischado
Lopnak, csalnak, és sajnos, büntetlenül tehetik, mert a magyarok birkák, tisztelet a kivételnek! Meddig még?!
@Cicamama55: Milyen saját pénz?! Ezek egy napot sem dolgoztak, miből lenne pénzük? Ami van nekik, azt mind lopták a közvagyonból!
esdi
Hol vannak azok az emberek,akik annak idején kitalálták ezt az uralkodó formációt? Nem érzik a felelősségét annak amit tettek? Mert elég sokan vannak, akik ügyesen, vagy mert rajtuk is átment az úthenger félreálltak! Hol vagytok, mit hoztatok a fejünkre?
Cicamama55
@Desischado: Kis Drágám, ez egy enyhe célzás volt arra, hogy fizessék azt vissza, büntetéstől, mindenestől! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.