Több mint 10 tonna ismeretlen eredetű hústerméket foglalt le egy dunavarsányi húsboltban és rendelt megsemmisíteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrök súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságokat találtak, az üzem működését a hatóság felfüggesztette – közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

Az bolt milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

A múlt heti ellenőrzéskor kiderült, a boltot nem takarították, az eszközöket nem tudták fertőtleníteni, mert a fertőtlenítő berendezés nem volt bekötve. A rovarhálók hiányoztak, a hűtők penészesek voltak. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés, mert a hűtőt nem töltötték fel gázzal. A teremben 23 fokot mértek a Nébih ellenőrei, az ott tárolt sertésszalonna hőmérséklete is ugyanennyi volt. A hűtőkben az alapanyagokat, a félkész- és késztermékeket elkülönítés nélkül tárolták – közöltét.

A termelési napló alapján a számlákon szereplő és a felhasznált alapanyagok nem voltak összeegyeztethetőek, ami lehetetlenné tett a termékek nyomon követését. A különböző fűszerek és belsőségek felhasználását egyáltalán nem dokumentálták.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Tuti jó a húsuk! Az a több millió rovar nem tévedhet! :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szmeagol
@nemkati: Igen, de ők csak 4-en, 5-en vannak!
Ebben benne vannak a bolti eladók is!
3-an!
szmeagol
YA!
A pálinka az kell, mert a lé határozza meg a tudatot!
Mondá egy bölcs! :-)
nemkati
@szmeagol: Tegnap hallottam egy jó kis mondást. Van egy játék valahol Amerikában, amit közvetít a TV. Egy medencében vannak mindenféle akadályok, amiken a játékosoknak át kell vergődni a célig, de gyakran belepottyannak a vízbe. A riporter meg ezt találta mondani: a szilárd halmazállapotú beesett a folyékony halmazállapotúba - ez gáz!
:)))
Nekem tetszik.
kkalman
@szmeagol: ma, 22:39 De ugyanez a bölcs folytatta is a mondást, aki megissza a lét, annak elmegy a tudat! /by Hofi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.