A Fidesz szerint a Jobbik pénzért egy agrároligarcha szócsöve lett, akinek a megrendelésére támadja a Földet a gazdáknak a programot.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára reagált, aki úgy nyilatkozott: pártja több, az állami földekkel összefüggő módosítást kezdeményez a parlamentben, amelyek elsődleges célja a strómanok kiszűrése. Noha háromhektáros területeket valóban szereztek helyben élő gazdálkodók, a "zsíros földeket" olyanok vették meg, akiknek több száz millió forintjuk volt erre a célra – mondta.

A Fidesz közleményében úgy fogalmaztak: a Jobbik választási programjában még azt ígérte, hogy harcolni fog a nagybirtokosok, valamint a külföldi spekulánsok ellen, és lehetővé teszi, hogy az állami tulajdonban lévő földeket a magyar gazdák műveljék. Ehelyett most – "a zsoldos kosztért és médiafelületetekért cserébe" – egy nagybirtokos érdekeit védi, és a szocialistákkal együtt támadja a magyar gazdákat.

"Ebből is látszik, hogy a Jobbik pénzért és hatalomért mindenre képes" – értékelt a nagyobbik kormánypárt.

A közleményt úgy folytatták: az uniós szabályok miatt 2014 májusában lejárt a külföldiek földvásárlási moratóriuma, azóta elvileg külföldi állampolgárok is szabadon vásárolhatnak magyar földet.

"A Földet a gazdáknak program azonban biztosítja, hogy a magyar föld magyar kézben maradjon és a föld azé legyen, aki megműveli" – hangsúlyozták.

Nyilvános árverések útján már minden harmadik magyar gazda vett piaci áron földterületet. A földvásárlás feltételeit törvény rögzíti, és mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak: csak helyben lakó földműves, természetes személy vehet földet, akinek legfeljebb háromszáz hektárja lehet. Ha valakiről kiderül, hogy nem felel meg a törvényi feltételeknek, a tulajdonjogot nem jegyzik be – olvasható a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Megvédjük a magyar földet" - hazudta a mocskos fidesz! Azóta is védik és csak védik, de lassan nincs mit "védeni"!
human
Azért van annak némi alapja, hogy Orbán és slepje ennyire hülyének nézi a magyarokat. Legalábbis a saját szavazótábora szépen beveszi az ilyen hülyeségeket.
Yoda69
A fideSS hiteltelenne valt oligarcha kerdesben IS.
Jobban tennek a melyen kussolnanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.