Mai hír, hogy a börtönviselt Hunvald György lett a VII. kerületi MSZP elnöke. Épp pár nappal azután, hogy a Fővárosi Főügyészség közölte: sikeresen indítványozták a perújítást az ügyében, nincs tehát vége a pokoljárásnak.

Kíváncsiak voltunk, hogyan egyeztethető össze Hunvald személye a minden nyilatkozatában a megújulást hirdető MSZP-vel, ezért fogtuk a telefont és körbekérdeztük a szocialista politikusokat, hogyan kommentálják Hunvald György reaktiválását.

Úgy hiányzott az MSZP-nek Hunvald, mint üveges tótnak a hanyattesés

Lendvai Ildikó készséggel nyilatkozott a Propellernek. Azt mondta:

Hunvald György eddigi tortúrája azt mutatta, hogy a Fidesz mindenáron célponttá tette őt.

Szolidáris vagyok vele, de nem örülök neki, hogy elindult. Szerencsésebb lett volna, ha Molnár Gyulához, Juhász Ferenchez hasonlóan egy párttisztségre való indulással ő is megvárta volna, hogy az újrakezdődő perében győzzön az igazság.

Szigorúbban ítéli meg a helyzetet Mesterházy Attila, aki azt mondta nekünk:

Meglepődtem rajta. Nem gondoltam volna, hogy Hunvald György még bármilyen tisztséget be fog tölteni az MSZP-ben. Nem tartom szerencsésnek az indulását, hiszen az eljárás még nem fejeződött be.

Megértőbb volt Hunvalddal Gőgös Zoltán, aki szerint:

Ha egy közösséget azzal aláznak meg, hogy a vezetőjét koholt vádak alapján elítélik, akkor teljesen normális emberi reakció, hogy az a közösség utána visszahívja ezt a vezetőt.

Jóval indulatosabban reagált megkeresésünkre Harangozó Tamás, aki a Hunvald reaktiválását firtató kérdésünkre azt mondta:

Hát, ezt pont nem tőlem kellene kérdezni! Köszönöm a lehetőséget, viszonthallásra!

Szanyi Tibor az asszisztensén keresztül azt közölte velünk, hogy strasbourgi hét van és szakmai ügyekkel szeretne foglalkozni a jövőben.

Visszahívást ígért nekünk Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök, ám később SMS-ben azt írta, inkább elállna a nyilatkozattól, nem szeretné kommentálni Hunvald György visszatérését a politikába.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@terlasz: Romániából nyávogni.
Semmi mást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@eugen4402: Csak vissza kell gondolni a 90 évek közepén az önkormányzatok egymás után fillérekért adták el a lakásokat a bérlőknek. Volt egy pár olyan ismerősöm akiknek azért volt 2 lakásuk is mert papíron elváltak voltak. Ők voltak az elsők akik gyorsan 90000.-ft meg vett lakást már 1 millióért adta el egy éven belül. Akkor így működtek a dolgok. Az üresen álló házakat is fillérekért adták el mert nem akartak az önkormányzatok rákölteni. Érdekes a fidesz szerint csak a VII.ker csinálta így, pedig majdnem minden kerületben ez ment a lepusztult házaktól gyorsan meg akartak szabadulni.
Eriksson
Ez a szerencsétlen Hunvald végképp betesz az mszp maradék jó hírnevének is.
eugen4402
@szaboria1: Tudtam, hogy érted, miért lett ebből módszerből Fidesz-privilégium.
Nyugodtan kőbe is véshetnék, ez már olyan, mint száz évvel ezelőtt a vásárban:
" - Ha megnyerte, hadd vigye!" ...az új szlogen meg az lett: " - a nyertes mindent visz!" Arc nem pirul. Szem nem marad szárazon, a magyar reformok működnek...
mariaberta
@Eriksson: Nálam az MSZP akkor veszítette el a jó hírét, amikor -és most finom leszek- saját fészkébe piszkított, kiszivárogtatta az öszödi beszédet. Lehet sok mindent felróni Gyurcsány Ferencnek, de az biztos, saját párttársai árulták el. Élő példa nagys. volt elnök asszony,,, aki jó pénzért ott virít a fideszben.
Manhattan
Milyen emberi Gőgös Zoltán hozzáállása. Harangozó kakaskodik a szemétdombon. Mesterházy meg nem hazudtolja meg magát!
világlátó
@szaboria1: Egyetértek írásoddal. Ha Hunvald György ennyi megpróbáltatás után, ilyen vádak alatt, a börtönsors elviselése után is talpon tud maradni, sőt elhivatottságát sem adta fel, ráadásul most még szembesülnie kell a pártja vezérkara nem is visszafogott álláspontjával, akkor én azt hiszem nem egy bűnös ember.Vagy ! a saját pártja elhatárolódása, a szolidaritása hiánya, a képmutatás és a gyávaság tetten érhetősége miatt a közszereplés újra felvállalása nem más, mint egy átgondolt terv része, ami kiszámíthatatlan helyzetet is tud teremteni az mszp. köreiben. Amúgy megérdemlik. Gőgös Zoltán még nem romlott meg . Jó lenne ha ez továbbra is így maradna. A többi most mint a kaméleon, keresi a divatos színeket, formákat.Kár, hogy az új vezetés máris hibát vétett Hunvald György megítélésében.Ha biztosan tudták hogy Hunvald Bűnös, miért nem léptek közbe?A VII. kerület nincs messze.
Vajon az mszp tudja milyen az élet vidéken? Nem hiszem. Vajon tudja hogy élnek emberek, családok az ország 19 megyéjében? Nem hiszem.Ha csak a helyi potentátjaik információira támaszkodnak, az nagyon kevés lesz ahhoz, hogy épkézláb programot tudjanak összeeszkábálni.Ha a vidék nem érzékeli a felelős és valóban érdeklődő helyzetfeltárást, a gondoskodás tisztességét, arra fogja adni a szavazatát, aki lehet hazudik, de mégis megszólítja a kisvárost és a falut. mariaberta@ is ezt a kétségét , kételyét fogalmazza meg.
Amikor arról beszélnek, hogy vissza kell hódítani a Dk.-tól az mszp szimpatizánsokat, máris hibát vétett. Az önkritika hiánya, a még mindig " nagy arc " nem lesz járható út. De nem baj. Nem az mszp a jó dolgok egyetlen letéteményesei. Majd jönnek mások, újak, romlatlanok, az életet szerető és az értékelő fiatalok, akik tudat alattiukban hordozzák a progressziót, a normális élet és közélet igényét. Nem tehetünk mást, mint ebben bizakodni és azzal a maradék egyszerű és becsületes gondolatainkkal, amit még nem rontottak meg a mai gazemberek, segíteni őket.Én így gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.