Szinte teljesen lecserélődhet az MSZP parlamenti frakciójának vezetősége, a leköszönő Tóbiás Józsefet Tóth Bertalan válthatja a frakcióvezetői poszton – tudta meg az MTI kedden MSZP-s forrásokból.

A képviselőcsoport szerda délelőtt tartja ülését, megválasztják a frakcióvezető-helyetteseket is.

Az eddig frakcióvezető-helyettesi posztot betöltő Tóth Bertalan általános helyettese Burány Sándor lehet, aki megválasztása esetén lemond az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöki posztjáról. Utódja ott Mesterházy Attila volt pártelnök lehet.

A jelenleg is frakcióvezető-helyettesként dolgozó Tóth Csaba mellett Varga László és Szakács László is helyettes lehet.

Nem lesz a frakcióvezetőség tagja Harangozó Tamás, aki eddig általános frakcióvezető-helyettes volt és Lukács Zoltán sem.

Az MSZP kedden közleményben tudatta: a párt elnökségi ülésén a testület Molnár Gyula új pártelnök javaslatára Lukács Zoltánt megbízta a szervezetfejlesztési kabinet felépítésével, és annak vezetőjének választotta. Feladata lesz a következő időszakban az MSZP szervezeti ügyeinek menedzselése és a 2018-as választásra való felkészítés – tették hozzá, jelezve azt is, hogy Lukács Zoltán ezért nem indul a tisztújításon.

Az MTI úgy tudja, hogy Harangozó Tamás korrupcióellenes ügyvivői feladatokat kap.

Molnár Gyula június 25-én megválasztott új pártelnök az MTI-nek adott, csütörtökön megjelent interjújában jelezte, gyors és békés tisztújítást szeretne a parlamenti frakcióban és Tóth Bertalan hangsúlyos szerepvállalását.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezzel az mszp-vel nem lesz baj 2018-ban. Be lehet zárni a boltot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.