Az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentést. A Rogán Antal elleni vesztegetési gyanút vizsgálják – írja a Nol.hu.

Tényi István feljelentést tett hamis tanúzás, illetve hivatali vesztegetés elfogadása ­miatt, miután a Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben tanúként kihallgatott Portik Tamás azt vallotta: tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogánnak.

Sőt Tényi egyszerre két feljelentést fogalmazott meg. Az elsőt a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával (formailag ismeretlen tettes, valójában Rogán ellen), egy másikat a Budapesti Nyomozó Ügyészségen hamis tanúzásért (szintén ismeretlen elkövetővel szemben, bár a kérdéses bűncselekményt ez esetben csakis Portik követhette el).

 A Központi Nyomozó Főügyészség június 23-án vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt feljelentés-kiegészítést rendelt el. A Budapesti Nyomozó Főügyészség Tényi hamis tanúzás miatt tett feljelentését hamis váddá minősítette át, majd elutasította.

Tényi beadványa alapján – az abban foglaltakkal ellentétben – a hamis vád és nem a hamis tanúzás bűntettének lehetőségét kell vizsgálni. Csakhogy nem most: a büntető törvénykönyv alapján, „ha a hamis vád folytán eljárás indult, ennek az alapügynek a befejezéséig hamis vád miatt büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Tiszta sor. Ha politikus, az csak becsületes lehet Magyarországon.
Hisz erre van kitalálva a Magyar törvény.
Na elsőre ezeket a szerveket kellene le csukni ha már van igaz Magyar törvény , akkor a többi sima menet. lehet rotyogtatni.Stadionokra magas szöges drótot, négy őr tornyot és a politikusok mehetnek is Teljes ellátás. ha esik, az eső akkor még víz is van.
TomasP
Sajnálatos, hogyha a kormánynak van valami takargatni valója, akkor ehhez a fegyverhez nyúl. Tehát, nézzük, az alapot van egy tanúi állítás (Portik) vallomása másképpen egy vád a miniszterrel (Rogán) szemben. A miniszter azt állítja, hogy rágalmazzák.

Az ügyészség nem fogadta el illetve nem terjeszti be döntéshozatalra (Portik) állításával szembeni kérelmet (Rogán) részéről. Értelemszerűen nem rágalmazta, nem történt hamisan tanúzás, vádolás a miniszterrel szemben. Nyilvánvalóan mindenki mondhat, amit akar, nem tud, úgy rágalmazni, nem tud hamisat állítani senki sem, amiért eljárást indítanának ellene.

Akkor, ha engem valaki megvádol jelentős törvénysértéssel és ezt egy bíró jelenlétében vallomásképpen teszi, ezt nem kell vizsgálni, mert ez nem sért törvényt. Ennek ellenére van az, akit megvádoltak, ő ugyanakkor önmaga ellen kér egy ügyészségi vizsgálatot, hogy tisztázza magát. Ezt már lehet, sőt kell vizsgálni vagy "inkább egy segítő jobb" a mundér becsülete szerint. Ezt az ügyészség befogadta (kiegészítés mellett)

Ebben az esetben is borítékolható, hogy a vizsgálat lezárásra kerül majd. A szerint nem történt törvénysértés illetve Rogánt nem vesztegették meg. Magától értetődően ennek a nyomozásnak többszöri határidő kiterjesztésével nagyon sokáig lehet információt gyűjteni. Ez idő alatt minden más beadványt el lehet utasítani azzal az indokkal, hogy ebben még tart a vizsgálat.

Ehhez emlékeztetném az olvasókat, hogy egy ilyen ügy már volt pár éve.

A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol megszerezhesse az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogait.

A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpáltak egyetlen politikust sem, és nem adtak kenőpénzt az INA irányítási...
kukac50
Rogánnak 10 évet börtönt adnék látatlanból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.