Törvényellenes határidővel kérte be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az intézményvezetők és helyetteseik vagyonnyilatkozatát több helyszínen is – állítja a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az mno.hu cikkében.

A szakszervezethez több panasz érkezett, amelyek szerint a tankerületi központ több helyen is csak 2-3 nappal azelőtt szólította fel az érintetteket, hogy június 30-ig le kellett volna adniuk a vagyonnyilatkozatukat. Ahogyan azt a PSZ megjegyezte, az intézményvezetőket és helyetteseiket vagyonnyilatkozat-tételre felszólítani nem rendellenes, hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egy tavaly szeptemberi utasítása óta erre kötelezi őket. Ugyanakkor a törvény szerint a nyilatkozattételi felhívást kötelező 30 nappal a leadás előtt megküldeni az érintetteknek, így az ennél rövidebb határidő törvényellenes.

A Klik Magyar Nemzet által megismert eljárási rendje szerint az az intézményvezető vagy intézményvezető-helyettes, aki megtagadja a vagyonnyilatkozat kitöltését, nemcsak elbocsátható, de az elbocsátástól számított három éven belül más közszolgálati jogviszony sem létesíthető vele. A vagyonnyilatkozatot a nyilatkozattétel napján fennálló érdekeltségi és vagyoni helyzetről, valamint az azt megelőző öt évben szerzett jövedelemről kell kitölteni. Ráadásul nemcsak a nyilatkozatra kötelezetteknek kell számot adni vagyonukról, de a velük egy háztartásban élő hozzátartozóiknak is. 

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mintha egy kicsit tokonlo"nek sajatmagukat odafont, nem? Hiszen a kozpont , a KLIK nevezi felulrol az iskolaigazgatokat, nehol a helyetteseiket is, tehat akkor a sajat partjuk tagjait kezdik el molesztalni? EV KOZEPEN???

Vajha ugyan miert? Uj matekpeldakat fognak beloluk gyartani a kozponti gyartasu matekkonyvekbe?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Nem tudtak mást kitalálni a dirik szopatására, azonban az érdekes, hogy a saját csicskáikat szopatják!
Nil
Én a fideszes gyerekek vagyonnyilatkozatára lennék kíváncsi - kortól függetlenül.
justhpeter
Lefénymásolják a fizetési jegyzéket és beküldik.
papa.49
@Kutyuska: Az se rossz megoldás, esetleg egy ,,lólengőcsapszeget,, rajzolni a papír közepére))))))))
Fradigege
rogántóncsi naponta megváltoztatott vagyonnyilatkozatait is odacsatolnám az enyém mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.