A Városliget Budapest egyik, ha nem a legrégebbi közparkja. Ennek alapján a hatóság meglepődése a meglepő annak kapcsán, hogy a köz megszólalt, illetve cselekszik a Városliget jövőjével kapcsolatos elképzelések kinyilvánítása nyomán. Biztos volt egy budapesti népszavazás a terület átalakításáról, de ez valami nagyon titkos projekt lehetett. Minden esetre, futólag, elképzeltem azt a helyzetet, hogy Londonban a Green Park-ot, esetleg a St. James’s Park-ot gondolnák újratervezni a helyiek körében végzett igen alapos kutakodás nélkül. Valahogy az az érzésem, hogy aligha próbálkozna vele a londoni, illetve királyi közigazgatás. Igaz, azt a gyepet néhány száz éve öntözik és gondozzák. A szó átvitt, illetve szó szerinti értelmében egyaránt. Nálunk a szó szoros értelmében való parkgondozás nem igazán van divatban. A fűnyírást még csak-csak megoldják. A kiemelt helyeken még némi virág is kerül az ágyásokba. Amíg le nem növi a gaz. A közterületi fák meg legfeljebb megoldhatják maguknak...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mangu
@GeoCravker: Nem ez a lényeg, hanem az, hogy egy majdnem 2 milliós "faluban" csak pár tucat ember meg egy-két szarkeverő politikus reklamál a Városliget fidesz módon történő rendezéséért.
Ha csak 500 ezer ember ment volna ki megakadályozni a munkálatokat, akkor a TEK is a laktanyában maradt volna és ma már nem lenne semmi téma. A "pesti ember" sz@rik bele, nem az ő ügye, úgy kell nekik, de sajnálom a pár "liget-városvédőt". Magukra hagyják őket, mint az egészségügyieket, pedagógusokat, kis-gazdálkodókat (földműveseket).
GeoCravker
@Mangu: A liget és pedagógus, de még a netes tüntetés sem ugyanaz. Az utóbbiak kellettek ahhoz, hogy a köz véleményformálása kifáradjon. Olyan vezetőkkel, akik láthatóan közelebb állnak a fideszhez, jobbikhoz, mint amennyire szemben állnak vele.
De abban igazad van. Ha százezrek mentek volna az utcára...
De nálunk a mozgalmak is sz.-.nak bele. A tanárok sehol nem voltak pl., amikor a diákok vonultak.
Mangu
@GeoCravker: A foci szurkolókat kihagytad. Majd 20 év múlva, egy újabb generáció röhögni fog mindezen, mint ahogy azok dumálnak, osztják az észt 56-ról, kik még pikáns gondolatok sem voltak. Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.