A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy 49 éves gyöngyösoroszi férfival szemben, aki azzal fenyegette meg volt élettársát, hogy kisgyermekével együtt „lassú halállal” végzi ki, amiért szakított vele. A férfi az utcán többször megszúrta a segítségért kiáltó nőt, aki fájdalmai ellenére a csecsemőjét védte a testével.

Az eset idén január 15-én történt. A pár szakított, és már a késelés előtti napon is veszekedtek.

Amikor a férfi belépett a nyitott ajtón át a házba, elővett nadrágja korcából egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, és a konyhában rátámadt a nőre. Üldözte, majd amikor utolérte, megpróbálta földre rántani, amiből dulakodás alakult ki. Több helyen megvágta a nő kezét, miközben az megpróbálta elvenni tőle a kést.

Végül a férfi kerekedett felül, és közölte volt párjával, hogy a határban lassú halált fog halni a korábbi kapcsolatából származó egyéves gyermekével együtt.

A nő nem mert tiltakozni, lassan elindult az úton, karjában a csecsemővel, miközben a férfi a kést az oldalához nyomta. Nem jutottak messzire, amikor az utcán szembe jött velük három járókelő, és a nő hangosan segítségért kiáltott.

A férfi erre combon szúrta, majd amikor fájdalmában földre rogyott többször belevágta a kést a mellkasába is. Az anya eközben összekuporodva a gyermekét védelmezte, aki végül nem sebesült meg. A szurkálásnak az utcára siető emberek közbelépése vetett véget, a támadó elfutott előlük a helyszínről.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sebesüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlott, hogy nem kapott életveszélyes sebeket.

A Heves Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásba helyezett férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, valamint azt, hogy rendeljék el korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását – közölték pénteken.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kell a gondolkodási idő neki, ezért az életfogytiglani megfelel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.