Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk című nemzetközi konferencián. Balog Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a felzárkózási programokban folytonosságra van szükség.

A miniszter közölte: hiába jut valaki időlegesen munkához, ha utána újra jön a tétlenség, hiába keltik fel és támogatják a tanulás utáni vágyat, ha egy időre kimarad az ösztöndíj, és hiába működik egy tucat sikeres program, ha van egy-kettő, amelyet beleng az anyagi visszaélés "gyanúja vagy éppen a ténye".

Balog Zoltán a magyarországi felzárkózási stratégia és a különböző programok eddigi eredményeit értékelve arról beszélt, hogy az elmúlt két évben szinte minden mutatóban javultak a magyarországi roma közösségek életfeltételei.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Cigányok felzárkóztatása munkával és tanulással???
Az elmúlt több évszázad tapasztalata napjainkig bezárólag, nem volt elég? lol
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Néhányat azért már sikerült - például a sajátjait, mint ahogy más pártoknak is megvoltak anno a saját díszcigányai.
papa.49
@Horizont: A történetedre én is elmondok egyet, már jó régen történt, hogy Gombán ahol akkor éltünk, a házunkban, és én a helyi tszben dolgoztam volt háztáji földünk, aminek egy részét 100 n ölet ki lehetett kertföldnek is venni... Hát mi is így tettünk, és beültettük rengeteg zöldséggel, na a lényeg akkoriban még senkinek nem volt a környéken mücheni sőrretek csak nekem, hatalmas 3-40 centis sárga színű fajta, és nagyon finom, és főleg nem pudvásodik...Na ezt dézsmálta meg egy kokeró, akit a mezőőr meg is fogott, feljelentette a pacákot, az meg másnap jól megverte a mezőőrt, a lényeg rendőrségi ügy lett belőle... Be kellett menni Monorra a rendőrségre ahol a kihallgatáson szó szerint ez hangzott el a főtörzs szájából ,,megverted a mezőőrt, megfenyegetted a tanút,, (engem) jól lebaszta a komát minket kiküldött és jól elverte a pacákot, érdekes módon nem próbálkozott a pacák semmivel ezután.. Egyébként ez a főtörzs volt az aki ha kiment Monoron egyedül a ,,Brendára,, sorba álltak a faszik, és szépen minden dolgukat elmondták neki, sajnos már régen meghalt az illető, még a nyugdíját se érte meg...A mostaniak meg kimennek 3. és erősítést kérnek rádión, vagy telón, persze mert a háromból 2 nő, és a vaságyukkal együtt 40 kiló...
papa.49
@Horizont: Hát persze de mikor a Sándor úgy vágta ki az 1 mázsás kokerót, aki kötözködött odabent, a állomási Gyors büfé ajtaján hogy az tokostól kiszakadt, már volt is tekintély, dögivel, a következő már nem kérte ugyanezt...Persze hogy nem a rendőr tehet erről már egyszer írtam mikor a Sándor meghalt, egy ismerős (volt birkózó) srác lett a kmb. helyette, nem hosszú idő múlva eltanácsolták a testülettől mert ,,túl agresszív,, volt, ez már a gengszterváltás után történt...Vannak rendőr ismerőseim, és mind arra panaszkodik meg van kötve a kezük, és ez nem véletlen, a bűnözőnek JOGAI VANNAK, A RENDŐRNEK, MEG SZÁMOT KELL ADNI AKÁR EGYETLEN POFONRÓL IS...
Itt van az eb elhantolva...
Borsodi
Balog Zoltánnak hihetnek mert köztük élt,amit mond az úgy is van ,talán kezdhetné Somsályon Hétesbe, Bánszálláson Putnok Sajókazán.Nem Felcsút felé kell menni,Borsodban bizonyíthat,ha az még az országhoz tartozik egyáltalán.
varirmag
Ma a rendőr nem tesz, nem tehet !!! semmit . A bíróságon a ( bűnöző védők !!) bírók ügyészek az ejnye-bejnyén kívül nem ismernek más büntit ha a kisebbségről van szó. A tolvaj, a betörő, a karddal,macsetével,bézbólütővel fenyegető , zsaroló, a járókelőket ok nélkül megtámadó, a bandákban kötekedő ,a rabszolgatartó ( csicskáztató ), a tanárt , orvost, mentőst verő szabadlábon védekezhet ha feljelenti.
Mert NEKIK JOGAIK VANNAK ! Védik őket a jól fizetett jogvédőknek nevezett taszosok, a helszinki bizottság tagjai , az amnestysek és még százegy szemét társaság . Akiket nem érdekelnek az áldozatok, nekik nem számít az igazság. A bűnőzővédő jogvédőknek nevezett bajkeverők támogatják és szinte úszitják a bűnözőket.
Csizmás Kond
Ezek a dumák olyanok mint a vásári mutatvány ...annyira erőlködnek, hogy csak amúgy potyog a pénz a zsebükből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.