Az elmúlt hat évben több mint 850 ezren éltek a kedvezményes honosítás lehetőségével vagy kaptak állampolgársági megállapítást – közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nyári táborában tartott sajtótájékoztatón pénteken, Kisvárdán.

A kedvezményes honosítás keretében 780 ezren tették vagy teszik le a napokban az állampolgársági esküt és 70 ezren kaptak a diaszpórában állampolgársági megállapítást – mondta a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: 23 ezer kérelmet utasítottak el, ami jól mutatja a szigorú államigazgatási figyelmet.

A ciklus végéig meglesz az egymillió új magyar állampolgár

- jelentette ki.

Semjén Zsolt a határon túli magyarság képviselőivel megtartott sajtótájékoztatón azt kérte a román állampolgársággal is rendelkező honosított magyar állampolgároktól, hogy vegyenek részt a várhatóan az év végén tartandó romániai parlamenti választásokon. Elmondta, a mintegy hárommillió Nyugat-Európában élő és dolgozó román állampolgár levélben szavazhat, az ő távolmaradásuk a voksolástól súlyosan érintheti a magyar érdekképviseletet Romániában.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Akkor lesz aki rátok szavaz,és újra választanak,benneteket! ez az Állampolgárság másról sem szól! rohadjatok meg! meg adtok nekik nyugdíjat,amiért soha nem dolgoztak,meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
A románok még nem tudják-igaz hívő NÉPPÁRTOS KÖRÖSZTÉNY SZALONKA GYILKOS???...orsos viki lesz az ő miniszterelnököcskéjük is-SZAVAZZATOK KÁTKULACSOSOK!!!DDD
Jozefina
És az egy millió külföldre vándorolt magyar munkavállaló is!!!
bakegya
@mariaberta: ahhoz nem lenne közöm,de azhoz igen ,hogy mi a jó büdös frasncnak kell még az erdélyieknek is kétkulacs...szavazzanak IDE -ODA, MINDENHOL HATALOMBAN TARTVA A FITYISS -KDNP...telerakta az orsos már a környező szomszédainkat is a saját vállalkozásaival-de ezeknek semmi nem elég...milliárdokkal támogatva a kint fenntartott birkáikat(református köntösben szivárognak...)
bakegya
KEDVEZMÉNYES HONOSÍTÁS...-ez mióta jogi fogalom???-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.