A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, július 1 és 6 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a választók Európai Unió, és intézményei nyilvánosságbeli megítélését. Tíz megkérdezettből héten azt gondolják, hogy az EU tagságunk első évtizede előnyős volt számunkra.

Ez 13 százalékpontos növekedés az egy évvel ezelőtti kutatásunkban mértekhez képest. A megkérdezettek majd’ kétharmada szerint tagságunkból nyújtotta lehetőségeket inkább ki tudtuk használni. Ezt egy évvel ezelőtt 7 százalékpontnyival kevesebben gondolták még így. A választók egyértelmű többsége, kétharmada egy most esetlegesen tartandó népszavazáson újra belépne az EU-ba. A biztos szavazók körében ez háromnegyedes támogatottságot jelent. Ez az arány szintén 7 százalékponttal növekedett az egy évvel ezelőttihez képest.

Tíz megkérdezettből héten (70 százalék) azt gondolják, hogy az EU tagságunk első évtizede előnyős volt számunkra. Minden vizsgált társadalmi csoport hasonlóan gondolkodik ebben a kérdésben. Leginkább a diplomások (85 százalék) és az MSZP szavazók (81 százalék) gondolják előnyösnek eddigi tagságunkat, míg legkevésbé a Jobbikosok (64 százalék). Egy évvel ezelőtt a Jobbik szavazók véleménye gyökeresen más volt a kérdésben, akkor a többségben voltak azok akik szerint nem előnyös (61 százalék) számunkra a tagságunk.

Nem jön be az embereknek Orbánék kampánya, már a jobbikosok is EU-pártiak

A megkérdezettek egyértelmű többsége, kétharmada (64 százalék) egy “most vasárnap” tartandó népszavazáson újra belépne az EU-ba. A biztos szavazók körében ez közel háromnegyedes támogatottságot jelent. Ez az arány szintén 7 százalékponttal növekedett az egy évvel ezelőttihez képest.

Míg egy évvel ezelőtti kutatásunkkor a Jobbik szavazók többsége nem lépett volna be az EU-ba (35 százalék 52 ellenében), addig most már az ő körükben is többségben vannak az EU párti szavazók, 58 százalék, 33 ellenében. Így kijelenthető, hogy “most vasárnap” az összes vizsgált társadalmi csoport belépne az EU-be, leginkább az MSZP szavazók (74 százalék), a fiatalok és a diplomások (74 és 75 százalék).

Nem jön be az embereknek Orbánék kampánya, már a jobbikosok is EU-pártiak

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Semmi gond, a szájából segget csináló orbánc holnap bejelenti, hogy egész eddig valaki visszaélt a kijelentéseivel, mert már 1848 óta szorgalmazta az Eu.tagságunkat!
Erről szóltak mindig is a dakota közmondások!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Meg van öregedve rendesen a pondró, talán hamarosan bebábozódik, lepkévé alakul és elrepül...a p***ába!
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"Mert a nagy embertömegeket foglalkoztató gyárak, üzemek megszűntek munkanélkülivé téve a sokmillió embert."

Halkan súgom: Ha holnap kivonulna az összes külföldi tőke Magyarországról, akkor ma délutántól 85-87 százalékos munkanélküliséget tapasztalnál az országban!
Desischado
@Borsodi: Köszi a linket, szénné röhögtem magam! Ez a srác egy zseni! De élveztem, közben gurultam a nevetéstől!

Remélem, több esze lesz a népnek, mint hogy erre a baromságra szavazzon. Persze a birkák és a nyaloncok kivételével.
1magyar
@F_Viktor: Mivelhogy tönkretettek minden gyárat Mo-on, így igazad van.
Borsodi
@1magyar: Igen Borsodban,minden gyárat ,bányákat kisvasutat,most a strandok jönnek,a jobbik hiába akarja kinyittatni a Barcikán a strandot nem lehet.Mert akkor a Vadnai bányatóra kevesebben mennének.
www.google.com/search?q=kazincbarcika+strand&hl=hu-HU&biw=1280&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiE
Hellcat
Na végülis megint csak az ország kétharmadával megy szembe a cigánypáva...a jobbik meg látom egyre jobban köpködi magát arcon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.