A vártnál is gyengébb volt a magyar gazdaság teljesítménye az első negyedévben: fél százalék helyett, mindössze csak 0,4 százalék volt a GDP-bővülés. Ennek ellenére Varga Mihály bizakodó.

A magyar gazdaság első negyedévi szerényebb növekedési üteme átmeneti, több áprilisi és májusi adat is mutatja, hogy a magyar gazdaság lendületben van, a 2,5 százalékos idei gazdasági növekedés megalapozott

- mondta a nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért 2016. márciusi és áprilisi elismeréseinek átadásán hétfőn, Budapesten.

Hozzátette: jó jel, hogy a magyar kiskereskedelmi forgalom harmincnegyedik hónapja folyamatosan növekszik, ugyanakkor a magyar gazdaság teljesítményét nemcsak a fogyasztás húzza, hatással van rá az export, az ipari teljesítmény, az európai uniós források hatékony felhasználása, és az ágazatok jó eredménye.

A brit kiválásról is van véleménye

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében kitért a Brexit magyar gazdaságra gyakorolt hatásaira.

Elmondta, kiderült, hogy az itt működő mintegy 3000 brit érdekeltségű cég nem készül váltásra, Magyarországon kívánnak maradni. Hangsúlyozta: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók érdekeit az Egyesült Királyságban maximálisan képviselje. Kiemelte, hogy az Európai Unió harmadik legnépesebb, illetve gazdasági erejét tekintve a második-harmadik helyen álló országának kilépése érinteni fogja az unió versenyképességét.

A nemzetgazdasági miniszter szerint aggódni amiatt lehet, hogy mi történik az Európai Unió egészével a brit kiválással, és ez hogyan hat majd a magyar gazdaságra. Szerinte továbbra is a szuverén nemzetállamok versenyképességére kell építeni.

A nemzetgazdasági miniszter a munkaerőpiaci helyzetet érintve rámutatott arra, hogy a korábban meglévő magas munkanélküliség mára jelentősen lecsökkent, 2010-ben a munkanélküliségi ráta mintegy 12 százalék körül volt, mostanra ez 5,5 százalék környékére mérséklődött, és továbbra is jelen van egy olyan munkanélküli réteget, akiknek az átképzése, szakképzése alkalmassá teheti őket az elhelyezkedésre.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezeknek a negatív növekedés is növekedés !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Bringás: Mert a Te , én és mindannyiunk által befizetett adóból követeli ki azt a részt, amiért semmit nem tett le az asztalra. Lehet, hogy Te jószívvel adod, de én bizony sajnálom tőlük. Inkább adnám az ország határain belül élő ""nemzettársaimnak"", ha már valaki ismeretlennek kell adni. Ráadásul nemhogy örülne a pénznek, de még követelőzik is.
A nemzet szó azért vesztette el nemes értelmét, mert a fenti aljas cél érdekében sikeresen lejáratták.
A közmunka nem MUNKA, hanem egyszerű statisztikai adat, hiszen nemzetgazdasági eredményt nem állít elő. Ezt hívják halott munkának, mert nincs értelme. Ez közgazdasági tény. Lehet vitatni, de a Közgázon (minden politikai profil szerint is) , még mindig így oktatják.
Árkot lehet ásni, az legalább elvezeti az esővizet. De abba az árokba erkölcsileg és gazdaságilag embereket lökni, na az viszont g...iség. Erről többet tudna a Gazda és haverja mesélni. Tudod, aki az Orbán keresztapja.
sziha
@namihami: hagyd. Elmebeteg. A gyogyithatatlan fajtabol. Neki csak "bal" fobiaja van, mert nem tudja, mit jelent. Hulye, mint egy marek szog (most majd bocsanatot kerek egy marek szogtol), ennyi. Nem lat Gorban tomporanal tovabb.
justhpeter
Ez egy unortodox matematika, amit jelenleg még csak a Matolcsy - Varga páros ért csak a világon.
steve8210
@Bringás: Értelek, legalább munkába fogták őket, viszont a közmunkáért kapott összegből éppen csak éhenhalni nem lehet, viszont mértéktelen mennyiségben lopják a pénzt, szerintem nem kell a neveket felsorolnom és akkor még ott vannak akiről nem tudsz, mert nem kerül a sajtóba. Az előző rendszerben is voltak lenyúlások, de korántsem ennyi és nem ilyen nyiltan. Azon kívül lehet mondani, hogy hű mennyit költöttünk erre-arra, csak mint tudjuk minden 2-3x-san ven felárazva és a pénz nem kis részét más országok lakói fizették. És akkor ott van amit csinálnak az oktatással, az egészségüggyel, és mindenhol mennek a hatalmi harcok, mindenhova fideszes hívőt raknak, akik vagy utasításra cselekszenek vagy kiskirályokként viselkednek és mindenki mással meg ott szúrnak ki ahol tudnak. Nekem az előző munkahelyem miattuk húzta le a rolót, a mostanit is nyirbálják sajnos elég rendesen. Ha azt a rengeteg pénzt amit lenyúltak és hülyeségekre költöttek azt normálisan befektették volna - a korrupciót amennyire lehet kiiktatva - már sokkal jobb hely lenne ez az ország.
papa.49
@steve8210: Na de akkor hogy vett volna pl. a szargyártó 160 millás villát???
vadnarancs
Egyre jobban tisztellek Miska! Ezt hogy bírtad elmondani röhögés nélkül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.