Miközben ezerrel dübörög a bevándorlóellenes propaganda, a kormány most rájött, hogy mégiscsak szüksége van a külföldi munkaerőre – írja a hvg.hu a Washington Post nyomán.

Az amerikai lap arról értekezik, hogy Magyarországon súlyos munkaerőhiány lépett fel, ezért a kormány fontolóra vette, hogy az Európai Unión kívülről hív be vendégmunkásokat, akik néhány évig maradhatnának az országban, de nem kapnának állampolgárságot.

A cikk kitér arra is, az osztrák Die Presse szerint Varga Mihály támogatja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének ezzel kapcsolatos kérését, amely szerint 250 ezer "képzett, kulturálisan integrálható" vendégmunkásra lenne szükség. Tehát muszlimok kizárva.

A lap szerint nem lesz sikeres a toborzás, mert az idegenellenes politika miatt a vendégmunkások inkább a befogadóbb országok felé igyekeznek.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Aki segget csinál a pofájából -mint a debil genyó! - az futkározzon most munkaerő után!
"Gyere haza fiatal" - " Brüsszelnek üzenjük..." - "Elveszik a magyar emberek munkáját..." - de azért úgy tűnik, bőven maradt abból a munkából, " Lenne hol, lenne mivel, csak nincs kivel!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bosszants
Hogyan is van ez?
Ide ne gyüjjék bévándolró!
Most meg kellenek a bevándorlók?
A szélkakas stabil jószág Viktorhoz képest :(
RonaGyuri
A dolog világos és egyértelmű: aki dolgozik és adót fizet annak itt semmi joga, akik csak a markukat tartják, azok az első-osztályú polgárok (több jogot kapnak, mint az itthoniak)
1magyar
Van itt munkaerő, csak a gyáriparosok szövetsége azt szeretné, ha azok nem kérnének még pénzt sem és napi 12 órát dolgoznának egyfolytában, talán az ebédet megehetik ha ledolgozzák azt az időt.
A behozni kívánt ember megfelel majd ezeknek a kritériumoknak?
RonaGyuri
Ja a csuklóztatók alatt persze a GDP meghatározó részét adó Opel, Audi, Merci -t kell érteni! =))
Nil
Akkor most mire is megy el 5 milliárd forint? És ne gyertek azzal hogy a migráns nem akar dolgozni - csak nem annyira hülye mint a magyar hogy éhbérért dolgozzon
Borsodi
Mi meg közmunkára mehetünk szakmával a zsebben.vagy külföldre menekülhetünk de ne felejtsük Magyarország egyre jobban teljesít ,a közbiztonság meg egyre jobb .De hol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.