A Fidesz Gyurcsány Ferencet, a DK jelenlegi elnökét, volt miniszterelnököt és a szocialistákat hibáztatja a brókerbotrányért.

A kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja: azért folyhattak több mint egy évtizeden át Magyarországon brókercsalások, mert Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt annyira fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, hogy a csaló brókerek zavartalanul becsaphatták az embereket.

A Gyurcsány-kormány ráadásul 17 milliárddal tömte ki a Quaestort, Gyurcsány Ferenc és a baloldal az elmúlt hónapokban pedig végig a brókerek oldalán állt, nem szavazták meg a brókerpiac szabályozására, pénzügyi felügyeletére és a kártalanításra vonatkozó törvényeket – fogalmaznak.

A Fidesz azt is kijelenti, hogy a polgári kormány feltárta az évtizedes pénzügyi korrupciót, rendet tett a brókerpiacon, és az Alkotmánybíróság által kijelölt keretek között kártalanítást biztosít a csalások áldozatainak. A Quaestor-ügy keddi tárgyalásával megkezdődött az igazságszolgáltatás, amelyre Magyarországon ilyen nagyságrendű ügyben ilyen gyorsan még nem volt példa – írják.

A közleménnyel a Fidesz a DK alelnöke, Varju László korábbi sajtótájékoztatójára reagált. A független képviselő azt állította, hogy a Quaestor-ügy igazi felelősei nem a vádlottak padján, hanem a kormányban ülnek, mert a botrány nem történhetett volna meg Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Matolcsy György jegybankelnök közreműködése nélkül.

A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Ez már annyira cinikus és pofátlan, hogy nincs is mit írni rá. Röviden: a qrva anyátokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jolibaba
Már kezdtem félni, hogy nem derül ki ki a felelős az egész Quaestor -ügyért. A végén még az is kiderül, hogy Gyurcsány súgta meg Orbánnak, -természetesen, hogy mentse a bőrét- mielőbb vegyék ki a pénzüket, mert tönkre megy cég.
Vagy nem?
Vizual
Persze Gyurcsány...Ennyit tudnak 8 év után Orbán hívei.
Csizmás Kond
@hetöndöe: nem biztos, hogy értem mi akar lenni...egyet tippelek,,,,valamelyik szarakodó te vagy...??
jolibaba
@Yoda69: De hát arra a szülők, nagyszülők, déd- és ükszülők adták össze a pénzt... Micsoda tájékozatlan vagy. A Quaestor csak ürügy nem tudtad? nehogy az ősöket el kelljen számoltatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.