Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke szerint az Alkotmánybíróság keddi döntése megerősíti, hogy a kizárólag fideszes tagokból álló testület ma nem a jogállamiság őrzője, hanem Orbán Viktor és a Fidesz politikai igényeinek kiszolgálója.

Bárándy Gergely ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy az Ab nem találta alaptörvény-ellenesnek, hogy a rendőrség, majd a bíróság 2014-ben megtiltotta, hogy a devizahitel-károsultak érdekében tartott egész napos fővárosi demonstrációsorozat keretében a miniszterelnök házánál és a Kúriánál demonstráljanak. Az Ab ugyanakkor mulasztásos alkotmánysértést állapított meg, mert szabályozatlannak ítélte a gyülekezési jog és más alapjogok összeütközésének kezelését.

Az ellenzéki politikus közleménye szerint a döntés világossá teszi azt is, hogy "a minden idők leggátlástalanabb kormányát vezető Orbán Viktor fél a néptől".

Az MSZP célja, hogy a Fidesz által felszámolt, vagy díszletté silányított demokratikus intézmények ismét jogállami keretek között működjenek Magyarországon – hangoztatta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ebben nem is lehet vita, csak azt tudnám, mi a lószarért kell eskűtételi színjáték, vagy miért nem a karámra tesznek esküt?
justhpeter
Bárándynak teljesen igaza van. Demokratikus intézmény egyszerűen nem lehet. Egyszínű tákolmánybíróság nem is lehet más mint az egy párt tákolmánybírósága. Féregpárt féregnyúlványa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.