Több mint egy éve a kormány kilátásba helyezte, hogy tb-támogatásokat csatornáz a gyermekek számára életvégi ellátást nyújtó házakba, de ez máig nem történt meg, így a hasonló intézmények komoly anyagi gondokkal küzdenek. Az egyszeri ötmillió forintos támogatásra is hónapok óta vár az ország első gyermekhospice-központja, a pécsi Dóri Ház – írja a Magyar Nemzet.

A 2010-ben alapított Dóri Házat működtető Szemem Fénye Alapítvány elnöke, Gyura Bernadett a lapnak azt mondta, hogy minden hónapban gondot okoz a nővérek, orvosok, terapeuták fizetésének átutalása, és előfordult már az is, hogy kikapcsolták az áramot.

A kormány 2015 márciusában ígérte: társadalombiztosítási pénzeket csatornáznak a gyermekhospice-házakba, de ez máig nem történt meg. Sőt, a szaktárca további három hasonló ház felépítését is kilátásba helyezte.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Már a gyermekeket sem kímélik ezek a tetvek. Ezt megtenni egy hospice házzal, a legnagyobb aljasság. Csak nagyon csúnya szavak jutnak eszembe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@silber13: a kimaradt utolsó két szó: Nem ember!
eszegfu
@silber13: Még azt is el tudom képzelni, hogy van benne valamiféle együttérzés, de az "istenitett" pártja és O.V. felelősségét végképpen nem tudja kimagyarázni... inkább csöndben van.
vukkocska
@eszegfu: Egyáltalán nem vagy rosszmájú. Nem véletlenül említettem meg Balogh István Alapítványát. Egy eljárást tudom, hogy megszüntettek vele szemben, amikor a villamos síneken hajtott az alapítvány autójával. Akkor - ha jól emlékszem - az volt a vád vele szemben, hogy az alapítvány vagyonával sajátjaként rendelkezik.
eszegfu
@vukkocska: Látod milyen balga vagyok?! Én tényleg azt gondoltam: komolyan irod...
Nekem is hasonlóak rémlenek: 1x "felmentették", de mintha még most is folyna a nyomozás... valami ilyesmit olvastam még valamikor kora tavasszal. Ebben még az is érdekes, hogy a mai napig is "kérik" az 1 %-kot és nyilván adnak is nekik.
namihami
Nem telik, nem telik. Hát Istenem, mindenre nem futja az állam pénzéből.
Remélem, nem arra gondoltok, hogy pl. az üresen gurigázó vonatocskát csak azért leállítsa bárki is, hogy ilyen semmiségekre csoportosítsa át a pénzt. Hiszen az a vasút a Gazda kedvenc csihuhuja, annak igazán menni kell, akár üresen is. Kerül, amibe kerül---nekünk. Hiszen az sokkal fontosabb, mint a gyerekek ilyen-olyan ellátása, nem?
eszegfu
@Horizont: Bizony igy van! Már csak azért is, mert ő is bukott rendesen a Questor miatt, majd az MNB megbüntette és nem értékesithette a részvényeit a tőzsdén és közben állandóan perlik a diabetikus kajái miatt, vagyis most éppen "nem megy jól a sora" és mégis milyen gyorsan "reagált" a dolgokra! Ha ez számithat is valamit, de sokunknak most megnőtt a szemében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.