A Demokratikus Koalíció szeptember 2-án kampányt indít, amellyel minél több embert szeretne rávenni arra, hogy maradjon távol a kvótareferendumtól. A párt a népszavazás előtti napon, október 1-jén élőlánccal akarja körbevenni a Parlamentet.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy az Orbán-kormány ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Szavai szerint a Demokratikus Koalíció tisztában van azzal, hogy az október 2-ai álnépszavazás ennek a sorsdöntő, Magyarország számára végzetes lépésnek az előkészítése.

A politikus hozzátette, hogy ezért elsőként – már a népszavazás bejelentésének napján – a Demokratikus Koalíció közölte, távol marad a referendumtól, és erre szólít fel minden demokratát és demokratikus pártot. Úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány Ferenc pártelnök által megtett javaslathoz azóta az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért, a MOMA – Modern Magyarország Mozgalom Párt, legutóbb pedig a MSZP csatlakozott.

Ezzel reális esély kínálkozik arra, hogy az Orbán Viktor által indított álnépszavazás érvénytelen és eredménytelen legyen, ez pedig felgyorsíthatja a rezsim bukását – jelentette ki.

Parlamenti élőlánccal és országos kampánnyal készül a DK a bojkottra

Hangsúlyozta, hogy a Demokratikus Koalíció emellett "Maradj otthon, maradj Európában" címmel kampányt is indít a távolmaradás mellett.

A távolmaradás is szavazás, annak megerősítése, hogy Magyarország megerősíti uniós tagságát, összetartozását a szabad, demokratikus országok közösségével – indokolta kezdeményezésüket.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezzel egyidoben ki kellene jelenteni, hogy a szavazas eredmenye kizarolag 75 %-os reszvetel mellett ervenyes, vagyis ha a szavazokepes polgarok 75 %-a megjelenik a szavazohelyisegekben, akkor lehessen csak ervenyesnek tekinteni a szavazast, ugyanis ha mondjuk a 6 milliobol csak a kozel 1.5 millio (beleertve a hataron tulrol is jovo , allitolag 250 ezer fos szavazatot ), es senki mas nem megy el szavazni, akkor ez a szemet banda kepes lesz megint azt allitani, hogy 2/3-os tobbseguk es elsopro "igen" szavazatokkal ervenyesnek tekintik a szavazast, ami NEM a valodi kepet fogja igy mutatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
24per7.info/a-kormany-uj-gyulekezesi-torvenyt-keszit-elo/
Nem fogtok gyülekezni meg tüntetni mert a csuti betegnek meg a birka
akólnak nem tetszik !
Szókrakész
Akkor a dk demokratikusan, megelőzve a fideszt vigye szavazásra az EU tagság kérdését.
Így azonnal kifoghatná a szelet a fidesz vitorlából.
Igaz, ez már nem célja!!!

Ha annyira tuti a szavazás kimenetelében, akkor hajrá!
Tegye meg!

Vagy mégiscsak fél valamitől?
Desischado
A magam részéről menjen a halál, meg a hóhér, aki felmagasztalja őket! Eszemben sincs szavazni, soha nem is volt! Én nem vagyok fideszes birka!
aremy
@silber13: szerinted hogy helyes magyar román vagy román magyar mert szerintem egyik sem
Magyar.
Apatszerek
@Bringás: Az egér is, a macska kergetéséről álmodozik, mert naggyá akar lenni, kicsinységét vággyá téve:, akar nagynak látszani, a valóságban: ugyanakkor továbbra is marad kicsinek! @Desischado: Ahhoz nem kell (állat) "birkának" lenned, hogy felismerd lehetőséged a szavazáshoz, a birka marad a kijelölt legelőjén,mert csak azt ismeri!
keresztapa
Ez a struccpolitika vezet el oda, hogy a sánta maratont akar nyerni, a fahangú popsztárnak készül, a csúnya lány pedig a szépségkirálynői koronáról álmodozik. Mind elbukik persze, de nem tanulnak bukásukból. A törvényszerűen bekövetkező kudarcok sem zavarnak meg minket, hibáztatni, csalást kiáltani mindig lehet, sokszor részben akár joggal is, önáltatásra mindig van muníció, ha még sincs, kreálunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.