Minden évben 4 millió forintot kellett Vizovicki Lászlónak bevinnie Rogán Antalhoz, hogy az érdekeltségébe tartozó belvárosi helyek megkapják az önkormányzattól a teraszengedélyt.

Ezt a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja állította az N1Tv-nek adott exkluzív interjújában. A Jobbik-közeli csatorna több órás beszélgetést rögzített a maffiózó bizalmasával. A nő számos részletet elmondott arról, hogyan működött a diszkópápa birodalma hosszú éveken át az önkormányzatok és a rendőrség asszisztálásával.

A szerdán bemutatott interjúrészben a korábbi V. kerületi polgármester, Rogán Antal és Vizoviczki személyes kapcsolatáról van szó. A nő állítása szerint minden szezon elején négymillió forint kenőpénzt kellett fizetniük azért, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak. Az egyik terasz ügyvezetője, Túrós József rajta keresztül üzent a "főnöknek", Vizoviczki Lászlónak, hogy amíg nem viszi be a pénzt, addig nem tudnak kinyitni.

A Vizovicki László ellen folyó eljárásban költségvetési csalás és vesztegetés a vád, politikusokat azonban nem vádoltak meg, holott a nyomozati dokumentumok szerint polgármesterek és jegyzők is kapcsolatban álltak a vállalkozóval, és a rendőrség is megállapította, hogy Vizoviczki több emberének voltak kapcsolatai a kerületi önkormányzatoknál.

A nyilatkozat újabb kihívás lesz Rogán Antal kabinetminiszter számára, akinek az elmúlt hetekben többször kellett magyarázkodnia, miután a budapesti alvilág másik nehézembere, Portik Tamás bíróság előtt állította, hogy 10 millió forintnyi eurót vitt az egykori polgármesternek az olcsón megszerezhető önkormányzati ingatlanok miatt.

A miniszter közleménye az új állítások nyilvánosságra kerülése után expressz gyorsasággal jelent meg az MTI-ben:

 A Jobbik TV ma megjelent videója egy arctalan hazugság. A videón szereplő névtelen, arctalan személy egyetlen szava sem felel meg a valóságnak.

A Népszabadság megkereste Rogán Antal titkárságát, hogy a miniszter a közleményben foglaltaknál részletesebben kifejthesse álláspontját, ez elől azonban a titkárságon elzárkóztak.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na még1 tanú...holnap megint mennek iratokat pakolni a pártházbA?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
christike
Cilike ! Nem a celebekkel forgatta anno a BK. egyik epizódszerepét?! Mintha ez kifejezetten az Ön kivánsága lett volna :mmint szerepelni egy ilyen nívós tvsorozatban ...nem celebesedünk?!
christike
jajj már ! nem ide akartam ,hanem Rogán Cecilia asszony celebesedéséhez.
teuton
@Bringás: Deutsch nem drogos? Mert a vad ellen nem mert perelni es eskü alatt vallani! Portikot mi alapjan is iteltek el? Van bizonyitek, vagy csak a maffiozo vallomasa ellene? Bizonyitek nem volt, csak vallomas egy többszörösen elitelt maffiozotol... Ja, az lehetett vadalku is ugye?
nezelodo
@Bringás:cjúlius 14. 21:58. Bocs, de senki sem emlegette itt a Tompikát, a Habonyt, drogozás ügyben, meg az egykori Sz.helyi alpolgit, sem a balatoni luxushajókázását, sem a "csíkszívásról" készült felvételt. Szóval nem értem mért mószerolod a dakota barátaidat!?
Designer
BÜNTETÉS

Hittanórán megkérdezi az oktató a gyerekektől:
- Ki tudja, milyen bűnt követett el Ádám?
Pistike jelentkezik:
- Tiltott gyümölcsöt evett.
- Helyes. És mi lett a büntetése?
- El kellett vennie Évát feleségül...
Pálinkafőző Rézüst
Kiváltjuk az osztrák jogsit, és coki a neobolsik nyújtogatott markába...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.