Az irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt leállították a Paksi Atomerőmű 1. blokkját csütörtök reggel. A szakemberek dolgoznak a hiba pontos behatárolásán és elhárításán.

A blokk a meghibásodása miatt automatikusan, az ilyen esetekre előzetesen kidogozott terv szerint és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően állt le – közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal.

A hatóság közlése szerint, az eset a védelmi rendszerek automatikus működését nem igényelte, a blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve. A reaktor jelenlegi, a nukleáris biztonsági szabályok szerint beállított üzemállapota időkorlátozás nélkül fenntartható, a javítás elvégezhető. A blokkot a hiba feltárását és kijavítását követően az OAH hatósági felügyelete mellett fogják visszaindítani – közölték.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy a reaktor várhatóan már pénteken délben újra csatlakozik a hálózatra. A műszaki hiba és annak elhárítása a másik három blokk üzemelését nem befolyásolja.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Ha baj lenne se mondanák meg hogy ne legyen pánik
Jozefina
Ez már rövid időn belül nem az első meghibásodás!!! Valami biztos nincs rendben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.