Fenntartotta a Fővárosi Törvényszék Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, felesége házi őrizetét, valamint a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását a csütörtöki, késő estébe nyúló tárgyaláson a Quaestor-ügy büntetőperében.

A bíró indoklása során rámutatott: a különösen súlyos, sok tízmilliárdos csalás, sikkasztás és más bűncselekményekkel megvádolt vádlottakra 5-től 25 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Utalt a legfőbb bírói fórum korábbi megállapítására, miszerint bűnszövetségben elkövetett bűncselekmények esetén reálisan fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása.

A végzés nem jogerős, az ügyészség képviselője tudomásul vette a döntést, ugyanakkor a vádlottak és védőik fellebbeztek ellene, így a Fővárosi Ítélőtábla dönthet róla.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
@human: Már ott bukniuk kellett volna, mikor fiktív kötvényeket bocsájtottak ki. Valaki nagyon falazott az MNB-nél is, gondolom felsőbb (politikai) nyomásra engedélyezték a pénzügyi műveleteket. Még mindig nem értem, hogy pl Szíjjártó miért nincs sitten, mikor neki mindenképpen tudnia kellett a manipulációkról. Orsósról nem is beszélve...
human
@vadnarancs: Már csak azért is furcsa, mert egy nénit például azon kapott a nav, hogy olyan drága hallókészüléket vásárolt, amire a nyugdíjából nem telhetett volna. Tehát ezt a gombostű méretű csalás lazán kiszúrják, de a milliárdos fiktív kötvénykibocsátást nem. Aki elhiszi, hogy az egészben nem voltak benne a kormányzati felügyelő szervek az úgy hülye ahogy van. Külön szép volt, ahogy Szíjjártó próbált védekezni mikor kiderült, hogy a csőd előtt pár nappal a külügy gyorsan kivett 9 milliárdot a Quaestorból. Persze neeeeem volt bennfentes információ. A sors fintora az is, hogy az a bizonyos Marcsika aki szintén milliárdokkal lépett le nem máshol lakott, mint Varga Mihály és Fazekas Sándor városában.
vadnarancs
@human: Észreveszik, követik, nyomoznak, majd jön fentről a parancs, hogy megszüntetni a nyomozást. A zöld füzetes koma is elkezdte ezt pengetni, aztán eltűnt :(
human
@vadnarancs: Én már azon sem lepődnék meg, ha az ügyészség lebbezne fel enyhítésért. Ibolya főügyész annyira messzemenőkig igyekezett megvédeni Tarsoly emberi jogait, hogy még a rendőrségi gyakorlattal is szembe ment. Ugyanis számon kérték a főügyészen, hogy miért nem hallgatták ki azonnal Tasolyt. Erre elővett egy kis papírt a stúdióban (mert készült a jó tanuló) és elmondta, hogy akit később megvádolnak azt nem lehet tanúként meghallgatni. Csak azt felejtette el elmondani, hogy a nyomozói gyakorlat 95%-ában nem így járnak el pont azért mert bizonyítékokat tüntethet el a tettes, vagy megszökhet.
vadnarancs
@human: Más esetekben azonnal előzetes, pont ezekért a dolgokért, hogy ne tudjon senkivel sem összebeszélni, meg ne tudjon eltüntetni dolgokat. Mivel ők is nyakig sarasak, így nem hogy véletlenül elengedték, hanem kötelezték rá! Nem lennék meglepve, ha meg is fenyegették volna úgy barátilag, mivel kezdje az eltüntetést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.