Miként a korábbi merényletek után, úgy most sem várható, hogy Európa stratégiai választ adjon a nizzai terrortámadásra – mondta Nógrádi György "biztonságpolitikai szakértő" az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A "szakértő" szerint a korábbi, párizsi és brüsszeli merényletek után Európa nem adott stratégiai választ, és valószínűleg most sem fog.

Nógrádi György felidézte: a német belügyminiszter elmondta, hogy Németország háborúban áll, majd nem történt semmi. A német titkosszolgálat bejelentette, hogy ezer nyilvántartott terrorista és tízezer szélsőséges szalafista van az országban, aztán nem következett semmi – mondta. Éppen most ítéltek 20 év börtönre Ausztriában egy szélsőséges muzulmán papot, ez kiváló, csak éppen a börtönben is radikalizálni fog mindenki maga körül – jelentette ki a szakértő.

Mindez azt mutatja, hogy Európa olyan utólépéseket tesz, amellyel nem éri el a stratégiai céljait. Az európai vezetők várhatóan most is szép beszédeket mondanak majd, fantasztikus virágcsokrokat visznek, de ezen nem változtatnak – fogalmazott.

Nógrádi György a merényletről szólva azt mondta: hozzájárulhatott, hogy a cannes-i filmfesztivál és főként a labdarúgó Európa-bajnokság végére elfáradtak a francia biztonsági erők. Ugyanakkor az elkövető nizzai volt, tehát tökéletesen ismerte a helyszínt – fűzte hozzá.

Horváth József, a katonai elhárítás korábbi főigazgató-helyettese az M1-en szintén arra hívta fel a figyelmet: amíg európai szinten nem szűrik le, hogy mi zajlik Európában másfél éve, és nem hajlandóak a "kemény szembenézésre önmagukkal", addig az Iszlám Állammal elleni valódi fellépés váratni fog magára.

Azzal kapcsolatban, hogy a nizzai merényletet még semelyik terrorszervezet sem vállalta magára, a biztonságpolitikai szakértő azt mondta: egyéni akcióról van ugyan szó, de az egyes emberek mögött egy szervezett csoport áll, erős ideológiával, meghatározott célpontokkal. Ráadásul az európai merényletek "olcsó akcióknak" számítanak abban az értelemben, hogy milyen pusztítást, káoszt és félelmet tudnak okozni az európai társadalmakban – tette hozzá.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Nem válasz egyetlen kommentre sem.Nógrádi a maga területén, a létező legprofibb szakértő. Ő nem Orbán kitartottja,és ,hogy megkéri az árát riportjainak--ismeri saját értékeit -és amiket a jövőről ír-és beszél arra érdemes lenne odafigyelni,mert amiket mond azok mellett ott ,van a megoldások alternatívája is.És ezt tudja minden-kommunikációs eszköz tulajdonosa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Cat Buster: 08.46-ra: nogradi NEM tanitott kulfoldi egyetemen, sot kulfoldi egyetemi vegzettsege sincsen.
Olyan szakerto o, mint amilyen 17 eves artatlan szuz en vagyok...(Ot csak hasznalja a rezsim, o az ugyeletes "szakerto", mert kineveztek annak, meg talan talalkozott is mar valakivel, aki beszelt egy IGAZI szakerto szomszedjaval...:o((((
nemfideszes
@Szókrakész: Az már igaz, hogy az első világháborúban az angolok a törökök ellen támogatták őket, és segédkeztek annak a dinasztiának a megerősödésében, mely már a 18. század közepétől irányította Szaúd-Arábiát, de, a vahhabizmus létrejöttének semmi köze az angolokhoz.
Ráadásul vannak olyan szélsőség oldalak akik egyenesen a zsidókat vádolják a vahhabizmus megteremtésével, miközben az Izrael ellen harcoló Hamász a vahhabizmust képviseli.
A világ nem fehér és fekete, és az összeesküvés elméletek többsége is csak fikció, vagy csak részben van valóság alapja, az is erősen elferdítve, eltúlozva...
aprofan.blogspot.hu/2013/06/albert-pike-levelet-megirta-de-ki.html
perfekt
@karma1: szia 13:43:ra. Nekem soha nem volt itt érdekes,hogy kinek tetszik -kinek nem a véleményem.Meghallgatom,elolvasom a másik ember véleményét,és a lényeges-vagy számomra új tényeket!! befogadom.A fórumokat,azért is üzemeltetik,hogy ütköztessék egymás gondolatait az emberek,és az a jó ,ha nem értünk mindég egyet.Olyan közösségek alakulnak ki-melyek érdekek mentén szövődnek,és kovácsolódnak de súlytalanná-elveszítvén saját egyéniségüket.Én szabad ,vagyok ilyen téren is.
Nógrádinak nem feladata az események kompromisszum,vagy megoldási keresése.Ő elmondja az adott politikai,helyzetet,és felvázolja a várható következményeit ,és teszi ezt kitűnően.Az pedig előttünk zajlik,amiről Te azt írod,hogy keveri a guzmit. Az nem az ö terméke. A nagy számok törvényei szerint,ez az emberáradat-igenis veszélyt jelent ott-és arra a tömegre ahová belépnek.Volt lehetőségem találkozni-velük Pesten Ausztriában,Horvátoknál véletlen szerűen.-Nekem nem kell már bemutatni őket-- viszont a gyerekeket sajnálom rettenetesen-és azt a részét a vándoroknak, akik tisztességes szándékkal érkeznek--csak,-hogy ezeknek kilétét nehezebben észleljük, lehetetlen elkülöníteni--hiszen 1000 számra érkeznek,azonos nevű ,születési dátumú garantáltan hamis személyi tanúsítványokkal.Nógrádiról mg annyit-Nemzetközileg elismer--keresett professzora a politikai életnek-és konferenciákat vezet--nem DK-és Fideszes törzstagoknak szerte a nagyvilágban.
varrólány
Naná hogy bárki szakértő lehet ,(olvasva a véleményeket) bár nem hiszem lehet igazán tudni a valós okokat konkrétan mi miért történik. Mert a politikusok is ha megegyeznek bármiben utána taktikáznak nyilatkoznak de nem mindig a valóságot. Én nem hiszem hogy az IÁ elleni bombázásokkal már gyengíteni lehet bármit bárkit is , főleg hogy Európa belsejében vannak a merényletek a merénylók.
Mohamed példája is bizonyítja hogy egyedül is (bár ki tudja végül is mások is segítették-e ) mire képes alkalmat találva. Elég egy rosszul sikerült élet , és öl tömegeket és megöleti magát mert ők nem egyedül halnak meg .

@karma1: 13.34 Azért nyilatkozik a miránsokról mert ezért híják a stúdióba , és főleg azért nem hiteles szerintetek mert a köztévén nyilatkozik. Pedig sajnos igaza van ,bármennyire fáj ez Nektek ! Gyűlölködésre meg csak azt lehet buzdítani akiben benne van már eleve ,aki befolyásolható.
1magyar
Csak nőket és gyerekeket engednék be.
karma1
@varrólány: Valoszinu, nem minden riport jutott el Hozzad: en megneztem az angol nyeklvu RT (Russia Today) Aljazeera, BBC, CNN es Fox tv-t is, es mindegyikuk kihangsulyozta, hogy az illeto NEM terrorista volt, hanem mentalis betegsegben is szenvedo depresszios, aki nem szedte rendesen a gyogyszereit.
Mivel en a helyzetemnel fogva nem lathatom az elfogulatlan M1-et, igy az allaspontjukat sem ismerem, viszont nekem eleg az, hogy ez a ficko NEM volt terrorista. Erdekes modon az ISIS is csak 2 es fel nap mulva vallotta azt, hogy ez az o muvuk volt. (Volt a nagy turost, ez a tomegverengzes egy idiota elme megbomlasa volt, mert kirugtak a munkahelyerol es a felesege is kidobta). Az ISIS-nek soha nem jott meg jobb alkalom arra, hogy mindenfele szervezes es befektetes nelkul tortent egy buncselekmeny, Franciaorszagban, amit ugysem szeretnek.
Nogradi pedig elottem akkor szerepelt le, amikor bevallotta, hogy szamolja, hanyszor lep fel a TV-ben, viszont az az ausztriai egyetem, amit o megjelolt, hogy ott tanult, letagadta ot ugyanugy, mint a sved egyetem, ahol allitolag o szakeloado volt. Vagyis aki 2-szer ekkora nagyot hazudik, az elottem elvesztette teljesen a hitelet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.