A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint augusztusban minden ügyfelük megkapja a második negyedéves hulladékszállításról szóló csekket, amely csúsztatott fizetési határidőt biztosít majd.

Weingartner Balázs, a társaság vezetője vasárnap azt követően közölte ezt az MTI-vel, hogy Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője napközben új hulladékgazdálkodási törvény kidolgozását, valamint a jelenlegi "vízfej és számlagyár" megszüntetését szorgalmazta.

Az NHKV elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, a korábbiakhoz hasonlóan a napokban is több rémhírt terjesztettek a szemétszállítás egységesítésével kapcsolatban. Kiemelte, ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem fog leállni ez a közszolgáltatás, továbbá nem igazolódnak be azok a vádak sem, hogy a lakosságnak emelt összegű, összesített számlákat kell fizetnie.

Kiemelte, a második negyedévi szemétszállítást tartalmazó számlák kiküldése jelenleg is folyamatban van, augusztusban pedig minden ügyfelük megkapja azt, a fizetési határidő meghatározásánál figyelembe veszik a társaság késlekedése miatti csúszást. Weingartner Balázs hangsúlyozta, minden esetben csak az adott negyedévről szóló számlákat postáznak, így senkinek sem kell a megszokottnál nagyobb összeget befizetnie.

A társaság vezetője kitért továbbá arra is, hogy az NHKV folyamatosan egyeztet a szakmai egyesületekkel és az önkormányzatokkal a rendszer jelenleg is zajló átalakításáról, amelynek egyik célja, hogy a jövőben csökkenjen a cég kintlévősége.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Nil: Talan mert ez az egy (?) meg nincs elb@szva? Ki tudja?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szókrakész: Szabin...:o))) Majd csak augusztus vegetol hinti ujra a rezsi-rizsat... Hogy okt,2-re mindenkinek frissen a kis buksijaban legyen a dolog...:o))))
karma1
@Nil: Talan mert ez az egy (?) meg nincs elb@szva? Ki tudja?
nezelodo
Lassan de biztosan beigazolódik,azoknak az aggodalma, akik úgy vélik, hogy amihez ezek hozzá, (le)nyúlnak az szarrá válik...
papa.49
@nezelodo: Amibe belenyúlnak ott csak káosz marad utánuk, különösen jó érzékük van, hogy mindent elbasszanak, olvasd csak el a KRESZ módosításról szóló elmefuttatást, már ott is az új vizsgát emlegetik, pedig a változások meg se közelítik az 1976. évit amikor újra kellett vizsgáznunk KRESZ.ből!!!
eszegfu
A mi településünkön a hulladékszállitás számlája mellé kapunk matricákat, mely a zöld hulladék elszállitására is jogosit (természetesen, ha az előző számlát már befizettük). Ha most a "nemzeti kukásoktól" kapjuk a számlát, akkor meg kell ennünk a zöldhulladékot?!
Végre örülhettem, hogy a szelektiv hulladék gyüjtésemet, szelektiven szállitják el (mü.a., papir, zöld, stb.), most majd kezdhetjük előlről az egészet! Tényleg menjenek a busba!!! Még, hogy a "kintlevőségek" csökkentése a cél?! Egyszerüen nem vitték el a szemetedet, ha nem fizetted ki a számládat! Most majd a "nemzeti kuka" számláz és ha nem fizettél, azt mikor fogja megtudni 1-1 településen a tényleges hulladékszállitó?!
Bringás
Inkább várjuk ki, mi lesz ebből, nem kell azonnal temetni a cégeket!
Lehet, hogy jól fogunk belőle kijönni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.