Egy egész osztály villamosozása vált rémálommá Debrecenben. A lényeg: nem működött a jegykezelő automata, ezért gyorsan egy másikhoz rohantak a gyerekek. Nem volt mindenki elég gyors, az ellenőrök pedig lecsaptak a leggyengébb láncszemre. 

A gyerekekkel utazó tanár levelt írt a haon.hu szerkesztőségének:

„Az első jegykezelés sikertelen, így próbálnak elindulni a nem közel lévő másik készülékhez, de közben egy vállalkozó kedvű diáknak mégis sikerül kezelnie a jegyét. Erre mindenki visszaszaladt, hogy érvényesítsék a sajátjukat. Odaugrik egy ellenőr és számon kér, hogy miért most kezelünk. Végül az utasok nyomásának engedve nem büntette meg azokat, akiknek már sikerült lyukasztaniuk. A két ellenőr rávetette viszont magát arra az egyetlen gyermekre, aki még nem ért oda a kezelőhöz. Az a fiú sohasem bliccelne. Soha!”

– írja a tanár.

Volt-e szándék?

Míg a pórult járt diák osztálytársai azt bizonygatták, hogy a fiú le akarta kezelni a jegyét, az ellenőrök szerint a gyerek nem volt együttműködő, és bliccelni akart. Sőt, a tanár is csak akkor érvényesítette a jegyet, amikor meglátta az ellenőröket.

A Debreceni Közlekedési Vállalat azt közölte, az intézkedés során ellen­őreik az elvárt szolgáltatói magatartásnak mindenben eleget téve, teljes mértékben szabályosan jártak el.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A civis városban is az állami kopaszokat alkalmazzák ellenőrnek? Igaz, ki terjessze a kultúrát az utazó közönségnek, ha ők nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@Yoda69: persze hogy nem születik senki aljasnak..
de azzá válik... és szerintem kedves Yoda.. mindenkinek a saját döntése hogy aljassá válik áe vagy sem.
justhpeter
Az az ellenőr, aki gyerekekkel és nyuggerekkel szórakozik, más aljasságra is képes. Az ilyennek a város vezetésében a helye, elő kell léptetni.
nezelodo
@Bringás: Mond ki nyugodtan, egy jegy nélkül utazó dakota család láttán olyan szemérmesek ezek a derék legények, hogy csak na, kb. annyira, mint Szegeden a Metróban a sor elejére álló, a többi sorállót maga mögé utasító szerb testvér láttán. Olyan szégyenlős lett az ottani kigyúrt kopasz is, hogy majdnem megsajnáltam, de a jelenet rémületétől sírva fakadó lányommal foglalkoztam inkább. Na ennyit ezekről a bátor ellenőrökről.
wpym
Ha valóban megtörtént, akkor bizony sajnálatos, hogy ezt várja el a DKV az alkalmazottaitól.
Ettől persze még működhetne az emberség...

(Re: az meg zavarhatna rengeteg ingyenélőt, hogy adott szolgáltatást nem kötelező igénybe venni. Ilyen esetben nem szerencsés az anyagi helyzetre hivatkozni.
Ha ez nem győzné meg a propelleres semmirevaló gyökeret: ha ellopják az autóját, majd a tolvaj arra hivatkozik, hogy kérem szépen én nem keresek eleget ahhoz, hogy saját gépkocsit vásároljak, nos, akkor megnézném a reakcióját! Remélem ez fogja zavarni az említett seggarcot. lol)
Desischado
@Yoda69: Igen, megerősíthetem, sajnos!
egyvandor
Suttyó vezetés suttyókat nevel az ország alávalóbb egyedeiből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.