Orbán klasszikus szocialista médiavilágot akar, kizárólag kormánypárti vagy legfeljebb abszolút semleges sajtót, amit „az igazságot csak mi tudjuk” felfogás vezet. Ennek végrehajtására mondott nemet Simicska Lajos – állítja a G-napon a Lánchíd Rádió főszerkesztőjének kinevezett Schlecht Csaba a Médiapiac.com-on.

Az interjúban Schlecht beszélt a Fidesz viszonyáról a sajtóval,

a G-nap előtt (Simicska) Lajos többi orgánumához hasonlóan kézi vezérlés zajlott a Lánchíd Rádióban is, a kormányból hetente jártak ki eligazításra. Ennyire hülyék a politikai pártok. Még ezt sem bízzák a szakemberekre. Minden médiumot a sajtóosztály meghosszabbításának tekintenek, így is kezelik. Miközben azt hiszik, a sajtó mindenható.

A Simicska-Orbán szakításról azt mondta, 

a választások után vesztek össze, aminek két oka volt: az egyik valóban Viktor második ciklusra tervezett médiapolitikája, aminek Lajos lett volna a végrehajtója. A másik Paks és az orosz közeledés ügye. Lajosban a mai napig igen erős az oroszellenesség.

Orbán új médiapolitikai koncepcióját úgy jellemezte a főszerkesztő, hogy 

Klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika, és amit kizárólag „az igazságot csak mi tudjuk” felfogás vezet. Erre viszont Lajos nemet mondott. De Orbán továbbra is hisz benne, most is ezt akarják végrehajtani. Érdekes kísérlet, akár még be is jöhet. Két év múlva meglátjuk.

Schlecht szerint

Orbánnak semmi kiszólás sem fér bele. Lajos nélkül végképp eltűnt minden gátlás, abszolút a szócsőmédia a cél. Miközben egyre erőteljesebben nyomulnak a TV2 stílusú, végtelenül lebutított, primitív bulvárban. Olyan területre is bekeveredtek, ahol eddig ritkán jártak.

A Simicska-Vona közeledésről is beszélt, és azt állítja, hogy nincs háttérmegállapodás.

Én sem tettem ki Vona-képet a szobám falára. De véleményem attól még van a kormány tevékenységéről, méghozzá lesújtó. Ahhoz, hogy 2018-ban egy másik kormány állhasson fel, választást kell nyerni. Meggyőződésem: bármennyire is jóval szerényebbek Vona képességei, mint Orbáné, ha 2018-ban Vona lenne a miniszterelnök, az nagyon jót tenne az országnak.

Elérkeztünk abba a fázisba, amikor Viktor kétségtelenül meglévő fantasztikus politikai tehetsége kárt okoz, mert a visszájára fordult. Egy politikusnak hatalmon két dolga van: jól kormányozni és megnyerni a következő választást. Viktor az első miniszterelnöksége alatt remekül kormányzott, de megfeledkezett arról, hogy meg kell nyernie a következő választást. El is bukta. Amikor aztán 2010-ben újra hatalomra jutott, már csak a második feladatra koncentrált. 2014-től kidobta a jó kormányzást, és csak az érdekli, hogy nyerjen. Miközben az emberei eszméletlen tempóban lopnak szét mindent.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Na fideszbirkák asszem én csak hátradőlök, rágcsálok valamit és várom, mit böfögtök erre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@vadnarancs: Ugy latszik szohoz sem jutnak... :)
Ilyen az amikor a fagyi visszanyal.
Szembesulni a tenyekkel sokszor fajo pillanat.
volvós
Amugy Schlech egy német családi név, ha kisbetüvel írom,
( schlecht ) magyarul = rossz, silány, értéktelen... Nos ???
egyvandor
Gorbán politikai képzése idejében a kézi vezérlés ismert eljárás volt. "eccerű" volt elsajátítani egy harmadosztályú focista számára is.
egyvandor
Schlecht sem jelent igazán jót a politika árnyoldalát nézegetve.
F_Viktor
@egyvandor: Idézet Schlechtől:
(orbán) "2014-től kidobta a jó kormányzást, és csak az érdekli, hogy nyerjen."

Igen, orbán az "eccerű" ember, aki 2010-14 között sem "jól kormányzott", ahogyan azt Schlecht állítja, azt az időszakot az új adók- és a bebetonozás politikája jellemezte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.