Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint valótlanságok hangzottak el Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének csütörtöki sajtótájékoztatóján Köpeczi-Bócz Tamás volt európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felmentésével kapcsolatban.

Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján azt mondta, az államtitkár felmentésével a kormány beismerte a korrupciót.

A minisztérium az elhangzottakra reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Köpeczi-Bócz Tamást a 2014-2020-as uniós fejlesztési programok szakpolitikai koordinálásának hiányosságai miatt mentették fel.

Hozzátették, ugyancsak valótlan az LMP társelnökének állítása az Új nemzedékek újratöltve és a Híd a munka világába programról, hiszen az Emmi amint tudomást szerzett a szabálytalanságokról, azonnal vizsgálatokat indított és hatósági bejelentéseket tett.

A vizsgálatok eredményeként a minisztérium az Öveges-program mintegy negyven kedvezményezettjével szemben visszakövetelési eljárást indított, valamint az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába projektjének támogatási szerződésétől is elállt és visszakövetelte a teljes kifizetett támogatási összeget – közölték.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Találtak egy bűnbakot. Ennyi. Mert senki nem gondolta, hogy majd a miniszter megy.
human
Hogy a romák miből fogják visszafizetni azt az 1,5 milliárdot? Hát abból a támogatásból, amit a kormány azért ad, hogy legyen miből visszafizetni. Ettől még ellopták ezeket a pénzeket, csak így Orbán el tudja kenni az ügyet azzal, hogy dehát vissza fizették, mert neki Farkas Flóri valamiért fontosabb, mint az adófizetők milliárdja. Gyanítom az Öveges program bírságait is hasonló módon végül közpénzből fizetik vissza a haverok.
justhpeter
Találtak egy bűnbakot. Ennyi. Mert senki nem gondolta, hogy majd a miniszter megy.
papa.49
@justhpeter: Csak a miniszter, AZ EGÉSZ NÉPIZENEKAR MEGÉRETT MÁR NAGYON ERRE!!!
Desischado
Nekem Márianosztra vagy a Csillag megfelelne, de a lámpavasban is kiegyezem! Kötelet meg veszünk nekik! Na milyen rendes vagyok velük, nem igaz! Rohadt, mocskos tolvajok, hazaárulók, egytől egyig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.