Hatalmas üzletet csinált az a három cég, amelyik uniós forrásokból pályázott és épített borzasztóan túlárazott játszótereket falusi önkormányzatoknak. A Népszabadság cikke szerint a három cég 89 településen épített játszótereket közel 1,8 milliárd forintért, a pénz fele pedig a valószínűleg jó politikai kapcsolatokkal rendelkező vállalkozók zsebében landolt.

A lap szerint 2009 és 2010 között 145 önkormányzat pályázott játszótérépítésre, amelyek mind ugyanazzal a céggel, a lnfo-Datax Kft.-vel készíttették a pályázatukat. Pontosabban a cég azt ígérte, hogy mindent elintéz az önkormányzatoknak, majd a fővállalkozó Bauble Kft. és a kivitelező Rark Kft. szépen megépíti a játszótereket. Éppen ezért talán fel sem tűnt, hogy a pályázatokban irreálisan magas összegek szerepeltek.

A 325 fős Tolna megyei Kismányokon például 9 gyerek van a faluban, nekik pedig 26 millió forintból építettek játszóteret. A Népszabadságnak nyilatkozó, az ügyben vizsgálódó LMP-s politikus, Sallai R. Benedek szerint ekkora költséggel egy 90 gyereknek is kényelmes játszóteret lehetett volna építeni, legalábbis ha az amerikai beruházások átlagos költség/gyerek arányát vesszük alapul.

A túlárazás viszont feltűnt az OLAF-nak, az EU csalás elleni hatóságának, és vissza is kérte az 1,8 milliárd eurót, amit a játszóterekre kaptak az önkormányzatok (amit helyettük a kormány fizetett ki).

Viszont a Népszabadság szerint azóta se nagyon igyekszik egyik magyar hatóság sem, hogy megbüntesse a túlárazó cégeket. Sallai azt nyilatkozta, hogy a vidékfejlesztési hivatal ellenőrei állításuk szerint mindent rendben találtak, a hivatal viszont nem hajlandó kiadni a beruházások adatait. Az ügyészség nyomoz az ügyben, korábban azt ígérték, hogy 2016 első felében le is zárják a nyomozást, ám eredmény valószínűleg az év végéig nem lesz.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És mennyi helyről...
Ha egyszer kiderül, nem lesz Európában annyi börtön, ahova ezek beférnek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Bringás: ...vagy van valami e hírben, amit nem értesz???
pbalage
@Aki Én: úgy látszik a biciklista a lopást támogatja, ilyenkor elengedett kézzel teker örömében.
wagabund
...vajon mit gondolhat a hír láttán egy zsákfalu közmunkása? ott játszótér sincs, munka sincs, bolt sincs, iskola sincs, se kábeltévé, se térerő, ...csak vég nélkül krumpli, tészta, zsíroskenyér, valami nyári zöldség, gyümölcs(ha el nem vitte a jég, a fagy, vagy az összes létező gombabetegség)... és az eddig tüzifának szedhető fa is az új uraságé...

miközben épülnek a játszóterek...valahol...
Aki Én
@pbalage: Szerintem csak minket húz és jókat röhög azon, hogy komolyan vesszük. Ember nem lehet ennyire ostoba.
Veleda
Nézzétek meg jó alaposan a mellékelt képet. Ez például megfelel egy bölcsis mászókának, ahol a 2-3 évesek totyorásznak rajta. De ez nem játszótéri mászóka, ez már nem elégíti ki a 5-10 évesek mozgásigényét. Na itt van a kutya elásva, megveszik a legolcsóbb dupla házikót, ami egy olcsó préselt butorlapból készül( a nap szétégeti 3 év alatt) viszont beárazzák háromszoros áron, és játszótéri mászókának feltüntetve számlázzák. Az már csak hab a tortán, hogy a kötelezően előírt habgumi járólapokat nem is rakták le. Tudni illik, ez kötelező minden játék alá ez EU-s előírás. Lehet homokszórás is, de csak a csúzda előtt. Szar anyagból készült, dupla áron számlázták:))
kukac50
Ezért gazdagodnak Orbáni körökben a barátok,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.