Megremegett a Tesco működése: az áruházlánc gyáli országos frissáru-elosztó központjában akkora problémává duzzadt a munkaerőhiány, hogy akadályokba ütközik a megrendelt termékek kiszállítása az üzletekbe. Nemrégiben több dolgozó felmondott Gyálon – tudta meg a Magyar Idők.

A lap szerint a Tescókban országszerte napokig tartó készlethiány van alapvető árucikkekből, a szokásosnál szűkebb a kínálat és akadozik az áruházi kiszolgálás. Az elmúlt hét végén például napokig nem volt elérhető többfajta friss tejtermék az ország számos pontján, emellett más alapvető élelmiszerek sem jutottak el időben a boltok polcaira.

Nincs elég munkás, akadozik az ellátás a Tescókban

Fotó: magyaridok.hu

A vállalat ezt egy átmeneti szezonális készlethiánnyal indokolja.

A Gyálon lévő központi raktárban nemrégiben több dolgozó felmondott a munkaerőhiányból fakadó túlterheltség, illetve a még mindig alacsonyan tartott fizetések miatt. A több száz féle friss áru elosztását országosan kezelő gyáli telephelyen jellemzően napi tíz órában, havonta néhány szabadnappal, átlagosan 90-100 ezer forintért dolgoznak az árupakolók.

A lap úgy értesült, hogy a helyzet tarthatatlansága miatt a nyár végén néhány egységben úgy dönthetnek, korlátozzák a nyitvatar­tást, illetve egyes kevésbé fogyó termékcsoportokat kivonhatnak a kínálatból.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Édesanyáméknak meg bejelentették, hogy pénteken 12 órát kell dolgozni és a szombati szabadnapon kötelező lesz bemenni dolgozni. Kifizetik a túlórát, de egy ponton már a pénz nem elég.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
Emberhez méltó ( és az elvégeztetett munkához illő ) bért kell adni és lesz munkás
vadsanca
Miért is nem angol bérezések vannak az üzletláncnál a melósok viszonylatában is? Talán ez megoldaná a problémát?!
kukac50
Csodálkoznak? Nincsenek megfizetve! Már az 50 évesek is Németbe dolgoznak a rokonságomból.
gulyasgyula
@kukac50: Próbálják tolni maguk előtt a bérproblémát a multik Magyar vezetői ami a körmükre fog égni ..A müszaki karban tartás védő cégek már nem találnak szakmunkásokat nettó 200 ezer alatt ..Rövidesen vége a busás hasznoknak , marad az otthoni szerény nyereség ..
Január
@emerencia: ... és az évek során amortizálódik a nyugdíjazáskor még normális nyugdíj is, s a nyugdíjasokra nem a gondtalan öregkor, hanem a presztizsét vesztett gondterhelt élet vár.
Nil
Gratula a dolgozóknak akik felmondtak. Így kell tennie mindenkinek akit kihasználnak és nem becsülik meg a munkáját- nincs másik- majd csak rájönnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.