Orbán Viktor szerint elitválság és demokráciaválság van Európában és a nyugati világban.

Magyarország miniszterelnöke Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott előadásában szombaton elmondta: Európa jobb- és baloldali vezetői 50-60 éven keresztül mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek, és ezt mindenki természetesnek tekintette, míg egymással versenyezve és egymást váltva képesek garantálni Európa növekvő jólétét.

A gazdasági válság nyomán azonban megjelennek az eddigi bevett eliten kívülről politikai érdekképviseletre jelentkező szereplők, radikálisok és populisták – folytatta a kormányfő, ezek közé sorolva az egyik amerikai elnökjelöltet is.

"A probléma az, hogy az elitválság napjainkra demokráciaválsággá fordult át. Az emberek nagy tömegei nyilvánvalóan és látványosan mást akarnak, mint amit a hagyományos elitek javasolnak és csinálnak" – állapította meg Orbán Viktor.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzze,...,,,ahol Te kegyes Urunk,,aztán Farkas Flóri,,Rezsi Szilárd ,kövér Leslie ,,sorolhatnám még,,,,,ELIT-nek számít,,,,,abban az országban tényleg nagy a gond...oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bencemacska: Ezért kellene ablakostól kivágni a parlamentből a nyugati oldalon, ha a Dunába esik talán túléli, ha nem így járt))))))))))))))
1magyar
@moareka: Nem, nem negatív formában, a rend fenntartását helyeselte.
világlátó
Az európai elitet nem ismerjük.A hazai elitet talán valamivel jobban. Ha az európai elit is ilyen, akkor talán tényleg jobb lenne elküldeni őket és egyszerű, normális,. tisztességes embereket keresni a jól fizető funkciókba.
herczeg0210
És itthon miért nem áll velünk szóba? Miért nem áll elénk? Nem mer, vagy nincs neki leírva mit is mondjon?
világlátó
Micsoda disznóság hogy a magamfajták nem lehetnek természetes váltótársai ennek a megkövesedett elitnek ! Ez a legnagyobb baja a mi miniszterelnökünknek. Bezzeg annak idején, még egy barcsi Tsz elnök is köztársasági elnök lehetett.Akkor én most miért nem lehetek az EU. Tanácsának elnöke? Pedig már gazdagabb vagyok mint Junkers és Schultz együttvéve?Különben is ezekre még egy vidéki kócerájt sem bíznék. Szóval itt a probléma Orbán úr? Az elitnek nevezettek között éppen annyi gazember van, mint a mi kis háztáji elitünk között.Az elit attól elit hogy rohadt sok pénzt, vagyont harácsolt össze, többnyire nem tiszta eszközökkel és módszerekkel. Éppen úgy mint nálunk már 26 éve.Ők ott ezt már százhuszonhat éve gyakorolják. Már senki nem kérdezi meg tőlük, hogy a nagypapa honnan lopta össze azt a vagyont, amiben ma lubickol az európai elithez tartozó képviselő unoka.
Akár hogy is ragozzuk ezt a magyar közéletet, nagy a baj. Az eredeti tőkefelhalmozás időszaka nálunk sajátosan alakult. Van az első száz és ezt a százat tátott szájjal nézi a kilenc millió.Azért tátott szájjal, hátha belerepül a sült galamb. Van egy rossz hírem szájtátiak. Nem tud repülni a sült galamb.Csak a hazai elit közé befarolt néhány korrupt nyavalyás jól kitalált szövege röpköd itt " TUDTA ? " szlogen alatt.Vagy a másik szerencsétlen halk szövege arról, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen jó a foglalkoztatottság. Már négy millió a munkát találtak száma. Mióta ez a kormány irányítja az országot, azóta mennyit javúlt a helyzet. Azért mondja halkan, nehogy meghallják azok, akik csak áskálódni tudnak. Nem hiszem el még azt sem amit kérdeznek. De az elit jól teljesít, a korrupció rendszerszerüen jól működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.