Halmai Gábor alkotmányjogász arról beszélt a NOL.hu-nak, hogy a szabad választások felszámolása 2014-ben elkezdődött, 2018-ban pedig folytatódhat. 

A szakértő úgy véli, 2018-ban is olyan választási törvény lesz, amely garantálja legalábbis a Fidesz győzelmét.

Nem fognak visszariadni a radikálisabb változtatásoktól sem. A szabad választások felszámolására a hatalom megtartása végett szükség lehet, a rendszer már nemcsak illiberális, de már nem is demokrácia.

Halmai arra is kitért, mostani magyar alkotmánybírák úgy lettek kiválasztva, hogy ne legyen közöttük szuverén személyiség. Olyan is van, aki már eleve az alkotmánybíráskodás esküdt ellensége.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
,,Sólyom többször is nyilatkozta, hogy erre voltaképp nincs szükség, mert az 1989-es módosítással és az Alkotmánybíróság fél évtizedes gyakorlatával létrejött az alkotmányosság olyan szintje, amely megfelel annak, ami a világ legdemokratikusabb részére jellemző. "
,, Aki arra vár, hogy az Alkotmánybíróság megvédi az alkotmányosságot, régóta hiába vár. Régóta nincs Alkotmánybíróság."

,,A második és harmadik Orbán-kormány idején pedig már kizárólag kormányhoz hű alkotmánybírákat választottak, olyanokat, akiktől megválasztásuk után sem várható el semmiféle szuverenitás."

,,... ezek mellett hoztak olyan döntéseket, amelyekkel rángatták az oroszlán bajszát. Az alaptörvény átmeneti rendelkezései­nek megsemmisítése például ilyen volt. Ezzel provokálták ki a negyedik alkotmánymódosítást, amely végképp megsemmisítette az alkotmányosságot."

,,elindult egy folyamat, amelyet nem lehet leállítani. Leépülnek a fékek és ellensúlyok, az alapvető jogok garanciái, meg fog szűnni a független bíráskodás. "

...aztán királyság...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
ellenzéki politikusok! tessenek mondani, a cikk olvastán mijalófasz jut az eszükbe? hö?

...mert ha csak a cikk fele igaz, és az is feltételes módban, kérdőjellel a végén, akkor most szólok, hogy baszhattyák azt a nagyon kevés hitelüket, ami valami csoda folytán eddig megmaradt...

tüntetgetnek néhány fa miatt, közben elmegy a gyorsvonat...a nép meg áll a pálya szélén, és nem hiszi el, hogy ilyen megtörténhet...

mert meg fog történni...akkor állásuk sem lesz(addig tessenek sokat megszerezni)

:-(
kamazuka
@alterego56: Nekem úgy direktbe,mint másnak rettenetesben!
Elsőre elsőben esőben!
human
@nevemnick: Aha. Nagyon szép Sólyomtól. És ezt hol mondta el? Otthon, négy fal közt a párnába? Nem hallom, hogy túlzottan aktivizálná magát. Pedig az mszp alatt milyen bátor és nyakas legény volt.
human
@wyatt: Ez a céljuk. És akkor ők nyertek. A munkás réteget meg majd lecserélik valami ázsiaira. A lényeg, hogy legyen ocsó munkaerő, amiből lehet urizálni.
Desischado
Ez már elkezdődött. Simán kinézek belőlük bármit! A hatalom megtartásáért bármire képesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.