A Kisalföld.hu írta meg először, hogy legkevesebb hatvan napra kizárják az álláskeresők nyilvántartásából azokat a közmunkásokat, akik nem jelennek meg a katonai toborzón. 

A Honvédelmi Minisztérium közleményben reagált a cikkre:

A közfoglalkoztatottak körében is toboroz a Magyar Honvédség, de a jelentkezés önkéntes: sem a megjelenés, sem a szerződéskötés nem kötelező.

A honvédség "nem kötelez és nem is kötelezhet senkit arra, hogy akarata ellenére szerződést kössön, illetve a soraiba lépjen". Több mint 11 éve csak önkéntes alapon jelentkező katonákkal működik a Magyar Honvédség.

A közleményben arról is írnak, hogy a honvédségnél jóval magasabb fizetést kapnának a közmunkások, és így visszakerülhetnek a munka világába.

Arról viszont nem esik szó, hogy  a távolmaradás vagy az ajánlat visszautasításának retorziója

a közmunka elvétele.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Gyanús, hogy ez is kb olyan lehetőség, mint a manyup pénzről való lemondás. Ott van mögötte a fenyegetés. Ha nem adod át az államnak, abból sem kapsz egy büdös vasat se, amit állabácsinak fizettél.
Ez a sorozás is legalább ennyire önkéntes. Ha nem vállalod nem kapsz közmunkát sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archive
@Captain Blood: Ezt nem a HM adta ki, hanem a Csornai Járási Hivatalvezető.
Captain Blood
@archive: Szted a Csornai Járási Hivatal maga gyártotta a levelet???
Hány éves vagy királyfi?? :))))
archive
@Captain Blood: Szerintem igen, biztos valami túlbuzgó fidesznyik lehetett .. ha a HM intézte volna, akkor nem csak egy járásban adnak ki ilyen papírokat a közmunkásoknak, sokkal több helyről geringene a neten..
egyébként nagyon remélem, hogy nem az alulképzett közmunkásokkal akarják megoldani a katonaság létszámhiányát.
satan
Fegyvert osszák ki , de mire használják az már nem tudható.
világlátó
A közmunkára szorított emberek között sokféle felkészültségű ember van.Nálunk egy kitünő fiatal zenész időnként arra kényszerül, hogy bekönyörögje magát a családja rászorultsága miatt a közmunkások közé, ahol tehetséges , ügyes kezébe seprőt, lapátot vesz és olyan munkát végeztetnek vele, ami megalázó az ő számára is, a művészete számára is.Hogy miért kényszerül erre? Jó kérdés. Mert a 20 ezres város nem tud fenntartani egyetlen szórakoztató , élő zenét nyújtó szórakozóhelyet. Valaha az " ánti " világban 13 kocsmában zenekar szórakoztatta a vendégeket. Ami a honvédség számára toborzó napot illeti, talán nem is elvetendő.Ha a tájékoztatás korrekt, a továbbtanulás, , utó-, vagy átképzés lehetséges, a jövedelem kielégítő és fejlődőképes, ha az általános megbecsülés is így elérhető, akkor aki egészséges, alkalmas, és képes komolyan , meggondoltan dönteni, ismerve a mai és a holnapi feltételeket, hát legyen katona.De jó lenne tudni milyen is a mai és a holnapi katona sors.Én egykor tudtam.Katona dinasztiákat is ismertem. Tisztes karriert befutott katonatiszteket ismertem, ismerek. A mai állapotokról sajnos nem tudok, vagy amit hallok, azt nehezen hiszem el.A katonai pálya szerintem még nem tisztázott nálunk.A nemzeti hadseregek korát akarjuk, vagy a NATO által ajánlott, ránk szabott feladatokhoz szervezünk erőt és eszközt, vagy ide is , oda is, no meg a kerítés mellé erőt, nem tudjuk. A kormányunk bizonyára tudja.
kukac50
Közmunkások vállaljátok el a fegyver kiosztásig,utána használjátok azok ellen akik megaláztak Titeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.