Elkészült és a nyár végére a kormány elé kerül a Digitális Oktatási Stratégia (DOS), szeptemberben pedig hozzákezdenek annak végrehajtásához – jelentette be a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn, Budapesten.

Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón kiemelte: a stratégia minden elemében illeszkedik a köznevelési, a szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszert fejlesztő kormányzati elképzelésekhez.

Deutsch Tamás szerint 2020-ra Magyarország az EU élmezőnyében lesz

Úgy fogalmazott, ma már a digitalizáció nem választás kérdése, a 21. században Magyarországán nincs olyan ember, aki kizárhatja az életéből a digitális világot, hiszen valamilyen szinten mindenkit érint.

Kiemelte,

"Magyarországon a digitalizáció úgy fog megtörténni, hogy minden magyar polgár nyertese lehet a folyamatnak".

A most elkészült stratégián keresztül a magyar oktatási rendszerben az eddigieknél jóval nagyobb szerepet kap a digitális világ, amihez az oktatáson belül új személetmódra, új pedagógiai módszertanra, új tanulási folyamatokra és a digitalizációra nyitott oktatási környezetre van szükség – ismertette Deutsch Tamás.

Hozzátette, a stratégia foglalkozik a fizikai infrastruktúrával, az intézmények eszközellátásával, a pedagógus digitális felkészültségével és az oktatási tananyagokkal is.

A stratégiától azt várják – közölte a miniszterelnöki biztos –, hogy 2020-ra befejeződik a teljes magyar oktatási rendszer digitális átalakítása. Minden tanárnak és oktatónak lehetősége lesz döntő részben ingyenes kompetenciafejlesztésre, az állampolgároknak az alapvető digitális tudás elsajátítására, a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek pedig a cégük érdekében elsajátítandó digitális tudás megszerzésére.

Deutsch Tamás szerint a stratégia révén Magyarország 2020-ra eljuthat oda, hogy a digitális írástudás és -használat, az internet elterjedtségének tekintetében, a pedagógusok digitális felkészültségében, az oktatás digitalizáltságában

megelőzi az Európai Unió átlagát.

Modellértékű stratégiát szeretnék megvalósítani – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
És azokon a nevezetes beléptetőkapukon át vonulunk az élmezőnybe, megnézni, mennyit loptatok ki addig az átkos zunijóból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
ha dajcsra van bízva ez a fejlődés, akkor bizony baszhassuk...
bencemacska
Igen tompika, aztán bilibe lóg a kezed és felébredsz!!
human
@egyvandor: De lesz rá vírus? Nem. Akkó nyertünk és ismét minket fog irigyelni Európa, sőt ...
Hellcat
Már megint vodkával vetted be az extasyt Tompi?
Peller Anikó
Már megint jól látja a helyzetet fürtike, nem hülyegyerek ez a tompika csak nem ércsük.

2020-ra az Eu már csak két államból fog állni: Magyarország és Albánia. És mihős magyarok ottl eszünk az élmezőnyben (második helyen).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.