Egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, a feltárt élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek – közölte a hatóság az MTI-vel kedden.

Az eljárás még folyamatban van, a C.Y. Shun Fa Kereskedelmi Kft. több százezer forintos bírságra számíthat, tevékenységet pedig csak a megismételt hatósági szemlét követően folytathatja.

A közlemény szerint a konyha teljes területén rendetlenség uralkodott, a vendéglátó termék forgalmazásához szükséges külön engedélyt nem tudták bemutatni. A konyhában piszkos zacskóban szárított pirospaprikát, az egyik hűtőszekrény zöldséges dobozában csomagolatlanul káposztasalátát tároltak. A kézmosók mocskosak voltak és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges eszközök – írták.

Az ellenőrzés másnapján az üzemeltető bejelentette ugyan a hivatalnak, hogy a hibákat felszámolta, a megismételt szemle azonban felületes takarítást állapított meg, a jelen lévő személyzet munkaruhája erősen szennyezett volt. Emellett a hús és zöldség-előkészítő, az üzemi mosogató és az alapanyag raktározó területen meghibásodott a megvilágítás. A takarítás nem megfelelősége, a kifogásolt személyi higiénia és a rossz látási viszonyok miatt továbbra sem üzemeltethető a gyorsétterem.

Az ellenőrzés során készült fényképek a Nébih honlapján megtekinthetőek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
pár százezer az a milliós bírság...azt mellényzsebből kicsapják, oszt jónapot...
ilyenkor egy picit összeomlok, mert olyan jókat lehet burkolni ott a westend alagsorában...

(a történet tíz éves kábé...egy csöves boldogan szedte össze a kidobott kutyakajás fémdobozokat egy sikátorban...kérdezték a haverjai, hol a francban van ennyi? ...-hát ott, a kínai kifőzde mögött, a nagy konténeres szemetesben)...ez csak egy újsághír volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.