Fulladásveszélyes játszószőnyegeket talált és a fogyasztóvédelmi hatóság, laboratóriumi vizsgálatnál az ellenőrzött 12 fajta játszószőnyegből 7-nél az előírt húzóvizsgálat során darabkák váltak le – közölte az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-vel.

A húzóvizsgálatnál azt ellenőrzik, hogy a kisgyermek a játszószőnyegből – azt harapdálva, rágva, illetve a kezével húzva – le tud-e választani olyan kis részeket, amelyek akár fulladást vagy maradandó károsodást okozhatnak – tették hozzá.

Egy termék az akusztikai követelményeknek sem felelt meg, miután a játszószőnyegek zenélő részei által kibocsátott hang ereje a megengedettnél nagyobb volt, ami halláskárosodást idézhet elő.

A tájékoztatás szerint a kifogásolt termékek Kínából és Malajziából érkeztek, illetve egy azonosíthatatlan származású volt, márkaneveik: EVA PUZZLE MATS, SUN TA TOYS és Baby Mix.

Hangsúlyozták, hogy a hatóság a nem biztonságos termékeket kivonatja a forgalomból.

Az évek óta rendszeresen tapasztalt hiányosságok miatt a gyermekjátékok továbbra is kiemelt szerepet kapnak a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálati programjában – olvasható az NFH közleményében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A szőnyegevők bajban vannak, az ehető szőnyegkereskedelem gépezetébe homokszemcse keveredett.
cs.n.
Zenélő játszószőnyeg? Még nem is hallottam ilyenről, nemhogy vettem volna.
Veleda
Habszivacs színes műanyag puzzle szőnyeg ami még zenél is, tipikusan kínai gagyi játék. A felnőttek azt hiszik, ha valami színes, akkor az már jó a kisgyereknek.
levarosbukta
Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet forgalomba hozatal előtt megvizsgálni ezeket a játékokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.