Semmilyen konkrétumot nem mondott Portik Tamás arról a tízmillió forintnak megfelelő euróról, amelyet állítása szerint Rogán Antalnak adott át 2010 körül. Egyebek mellett ezért utasította el az ügyészség azt a feljelentést, amelyet a vallomás kapcsán a fideszes Tényi István tett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. A nyomozóhatóság szerint Portik kijelentései „életszerűtlenek”, így nem nyomoznak a miniszter után – írja a Magyar Nemzet.

Nem nyomoznak Rogán után

A nyomozóhatóság egyebek közt azért utasította el a feljelentést, mert szerinte Portik Tamás nyilatkozatának valóságtartalma „már önmagában is erősen kétséges”, de a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok is erre mutatnak. A feljelentést elutasító határozat szerint például Portik a pénzátadás helyszínéül előbb a Centrál Kávéház melletti szűk utcában valamilyen pártirodát nevezett meg. Ez a KNYF következtetése alapján feltehetően a Fidesz Magyar Polgári Szövetség ötödik kerület, Cukor utca 5. szám alatti irodája lehetett.

Majd röviddel később már az Aulich utcai pártirodát jelölte meg a színhelyként. De – mint írták – Portik a pártiroda felépítését sem tudta leírni.

Az átadott pénzzel kapcsolatban is voltak az ügyészségnek aggályai: Portik 10 millió forintnak megfelelő euróról beszélt, de ezen túl semmit nem mondott. Az ügyészség szerint Portik a vallomásában ugyanis nem tért ki „ a pontos euró összegre, annak forrására, címletezésére, illetve egyéb olyan jellemzőire, ami nyilatkozatát tartalommal töltené meg és hitelt érdemlővé tenné".

Végezetül az ügyészség megállapította, hogy a Portik Tamás által elmondottak valóságtartalmával szemben olyan ésszerű kételyek támaszthatók, ami alapján a nyomozás törvényes elrendelésére nincs törvényes alapja a nyomozóhatóságnak.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Érdekes. A szocialista Hagyónál elegendő volt egy Nokiás doboznyi pénzre utalni. A Fidesznél mennyi az ingeküszöb?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.