A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) az idén már az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában rámutatott: ez az akció kifejezetten a tanulmányi munkában elért kimagasló teljesítmény jutalmazását szolgálja az iskolai tanév lezárultát követő nyári vakáció során.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (a Klik) a MACIVA megkeresésére az általa fenntartott intézményekben kitűnő tanulmányi eredményt elért diákok számáról adott tájékoztatást, majd a kapott jutalomjegyeket a tankerületeken keresztül juttatta el az intézményekben az érintettekhez. A kedvezmény négy utazó cirkuszban is igénybe vehető, azon gyermekek számára, akik a nagy távolság miatt nem tudják vagy akarják igénybe venni a jutalomjegyet a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Klik és a MÁV egyeztetésének eredményeképpen, a diákok 90 százalékos, valamint kísérőik 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, amennyiben a jutalom cirkuszjeggyel érkeznek. A kedvezményt nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszba, hanem az akcióba bevont négy utazó cirkuszba látogatók is megkapják, Szombathely, Siófok, Balatonalmádi, Debrecen, Pápa, Révfülöp, Szekszárd és Bonyhád településeken.

A Klik az utazási, valamint az ingyenes pedagógus kísérőjegyekről szóló kedvezményekről értesítette a tankerületeket. Az értesítő levélben szerepelnek azoknak az utazó cirkuszoknak a nyári fellépési helyszínei is, amelyekben beválthatók a jutalomjegyek. A tankerületek az intézményeken keresztül értesítik erről a diákok szüleit – közölte az államtitkár.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Mi van? Ingyen belépú a parlamentbe egy előadásra??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qrfly
egyébként meg qrvajóóóóó :((( és HOGYAN MIBŐL kerül a gyermek / ha általános iskolás---->gondviselő / oda??

a középső fiam nyert 1x / talán a Vágónál../ egy nilusi hajóutat...arra kérdésére, hogy "miként jut oda ??" volt a válasz : MAGÁNÜGY !!
Nil
Gondoltam hogy utazást és szállást ne biztosítanak, tehát a gyerekek nagy része nem tudja igénybe venni a jegyet. Szép ajándék.
Én nem annyira szeretem a cirkuszt - főleg a bohócokat nem
Tekla
A vidékiek , meg trágyadomb látogatáson vehetnek részt a faluban ? Ezek egyáltalán eltudják képzelni , milyen az élet , alig közlekedési eszközökkel, boltok nélkül, stb ? A szomszéd falu elérhetetlen messze van és a 10 %-os jegy is egy vagyon némelyik családnak. Pestről a Dunántúlra este 6 után nincs közlekedés !
Desischado
De jó már nekünk! Van itt cirkusz 2010 óta, és tisztelettel jelentem, cqurvára unom az "előadást"!
herczeg0210
Hát mert cirkusz kell a Népnek, kaja meg ugye nincs...
kukac50
Parlamenti cirkuszt akarják mutogatni? Kaja jegyet adjanak az értelmesebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.