Tarlósék 20 évre előre (!) adnák oda a városnéző buszok üzemeltetési jogát egy nyilván nem Fidesz-havernak. A DK kiakadt.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy vonja vissza a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó tendert.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi közgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a főpolgármester ne kockáztassa azt, hogy a Budapestre érkező turisták rossz minőségű szolgáltatással találkozzanak, hiszen ha a húsz évre szóló koncesszióval kiiktatják a versenyt, akkor az kudarchoz vezethet.

Közölte, a városházi pletykák szerint már meg is van az a cég, amelyik megnyerné a tendert. A tenderkiírás is megfelel ennek, hiszen a pontok hatvan százalékát két szubjektív szempont alapján lehet majd kiosztani – közölte Gy. Németh Erzsébet.

Emlékeztetett: a Fővárosi Közgyűlés június 8-án, zárt ülésen, nagy gyorsasággal fogadta el azt az előterjesztést, amely lehetővé tette a tender kiírását. A megjelent kiírás arról szól, hogy húsz évre egy cég nyerheti el a fővárosban a koncessziót, ami évi 1,5 milliárdos piacot jelent. A évi koncessziós díj minimálisan 60 millió forint.

Az előterjesztés gyorsaságát akkor azzal indokolták: a főváros vezetése azt szeretné, hogy januártól koncesszióban egyetlen társaság végezze a szolgáltatást – mondta Gy. Németh Erzsébet, aki szerint a kiírás nem azokat a paramétereket tartalmazza, mint amelyekről az előterjesztés során tárgyaltak, "egy szó sincs benne arról, hogy milyenek legyenek az autóbuszok".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@wagabund: Akkor "beesik" az eső... a nyitott városnéző buszokba...
wagabund
..."DK: Tarlós azonnal állítsa le az újabb budapesti mutyit!"...

a felszólítás érthető...
...és tessék mondani, ha Tarlós nem állít le semmit, nem von vissza semmit, akkor mi is történik?
eszegfu
@wagabund: Akkor "beesik" az eső... a nyitott városnéző buszokba...
Tódor
@wagabund: Mi történne? Leszarjuk! És ismét nem húzzuk le előtte a gatyánkat.
Desischado
Enyje, most mit kell akadékoskodni? Hiszen kell a pénz a haveroknak, nem? Hogy rohadna meg az összes tolvaj banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.