Teherautókról dobálják a dinnyét a termelők a budaörsi Tesco épülete elé.  Ezzel úgymond az áruházlánc árpolitikája ellen tiltakoznak, mert szerintük a Tesco "túl olcsón" adja az akciós dinnyét, ami lenyomja a felvásárlási árakat.

Balhé van: A Tesco előtt csapkodják a földhöz a dinnyéket a termesztők

Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az áruházlánc hétfőn kilónkénti 49 forintos dinnyeakciót hirdetett, ami 20-25 forintos felvásárlási árat generál szerinte, és ezzel veszteséget okoz az ágazatnak.

Oravecz Tamás elmondta: az áruházlánc ugyan 79 forintra emelte a magyar dinnye kilónként árát, de a szövetség szerint 100 forintos kilónkénti fogyasztói ár lenne elfogadható.

Az elnök azt sem tartotta ésszerűnek, hogy az áruházlánc szavatosság előtti készletkisöpréssel indokolta az alacsony árat.

A Tesco közleményében hangsúlyozta, hogy nem célja az árak lenyomása, a dinnye kilónkénti akciós ára 99 forint, alacsonyabb ár a túlkészlet miatt fordulhat elő egyes áruházakban.

Hozzátették, hogy a mostani görögdinnye-kampány célja a választék népszerűsítése, hogy vásárlók megismerjék a jobb beltartalmú fekete héjú magszegény, sárgahúsú és mini görögdinnyéket. Az akcióban szereplő minden görögdinnyét magyar szállító partnerektől szerezett be az áruházlánc.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Jól megmutatta...A bolt előtt kellett volna osztogatni ingyen..."Dinyéért ne tessék befáradni itt van 1 ingyen" Na ez tiltakozás lett volna. Ez csak hiszti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
aszonták, hogy a dobálódzó fiatal egy képviselő gyereke..

...akkorezmosthogyisvan?
Január
@G narancs: Igazad van, köszönő viszonyban sincs a felvásárlási ár a boltba kerülő termékek eladási árával.
Csak egy példa a meggyet a felvásárlók 100-120 Ft/kg -ért vették meg a termelőtől. Az ebből készült befőtt kilónkénti ára pedig eléri a 850 Ft-ot. Igen, van a feldolgozásnak is költsége, meg egy csomó szállítási költség, de akkor sem indokolja semmi csak a kereskedői árképzés a 850 Ft/kg-os eladási árat. Vissza lehet számolni, hogy mi mennyi.
Január
@emerencia: Pontosan az a cél, hogy látványos legyen, hiszen az érintettek ingerküszöbét az éri el. Az, ha csak odaadják a dinnyét a szegényeknek ajándékba, az nem hír.
A negativ hír a hír, arra felkapja mindenki a fejét.
Január
@vadnarancs: Nyugodj meg a termelők nem hülyék, nem ellensége senki saját zsebének. Lesz áruhiány legfeljebb, mint a szoc-ban, amikor csinálta az állam a zöldségprogramokat, mert kevés volt a zöldség. Így is már a fiatalok messzire nagyívben elkerülik a mezőgazdaságot, akik még foglalkoznak vele, azok vagy egész életükben azt csinálták, és már régen túl vannak életük delén, vagy "műkörmösök", akik az Eu-s támogatásért parlagon hagyják a földjüket.
Egyes piacokon van tájékoztató, hogy melyik asztalt ki bérli - őstermelő vagy kereskedő. Alig találsz ma őstermelőt, csak kereskedő árul. Az őstermelők is öregek, mit fog árulni a kereskedő, ha nem lesz, aki termeljen? Ja, majd behozzák az agyonkemikáliázott terményeket valahonnan közel-keletről. Az már csak a finom, amikor zölden szedik le és a ládában érik meg.
Én a napon érett gyümölcsöt szeretem.
vadnarancs
@Január: Ez a piacgazdaság. Amit nem éri meg termelni, azt nem termelik, hanem beszerzik olcsóbban. Kereslet-kínálat, stb... Túlkínálat van a piacon jelenleg, a kiskancsó ne csak a dinnyéből akarjon gazdagodni, ültessen mást is!
Apatszerek
A termelő is a haszonra pofátlankodik, a kereskedő is, csak az a különbség, hogy a kereskedő nem csapkodja földhöz a dinnyét hanem olcsóban adja el. Termelői ésszel ez felfoghatatlan? A túltermelés a várható legnagyobb haszon reményében történik a termelő részéről, ha nem jön be akkor meg csapkodja földhöz a termékét, eszébe sem jut, olcsóban eladni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.